Lakimuutos löytöeläinten käyttämisestä koe-eläiminä pysäytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#115 Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

23.04.2013 09:32

#108: Haisuli - Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

Nuo sanat eroavat monellakin tavalla, mutta samasta asiasta periaatteessa puhun. Voin muotiolla uudestaan "...mahdollisuudesta käyttää löytöeläimiä eläinkokeissa". Kyse on löytöeläinten käyttämisestä eläinkokeissa, ei puhuta kaikista maailman eläinkokeista ja eläinrääkkäyksestä ja muista mahdollisista eläimiin liittyvistä laiminlyönneistä ja lainrikkomisista.

Vastaukset

Haisuli

#120 Re: Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

2013-04-23 09:54:05

#115: - Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

Eli niin kuin itse sanoit, samasta asiasta puhuit, eläinkoe ja koe-eläin, sama asia, lauseesi uudelleen muodostaminen oli ihan turhaa, tässä vertailun vuoksi vielä kirjoittamasi lauseet allekkain:

1) mahdollisuudesta käyttää löytöeläimiä koe-eläiminä

2) mahdollisuudesta käyttää löytöeläimiä eläinkokeissa

Kaunistelet lakia sanomalla, että "Kyse on löytöeläinten käyttämisestä eläinkokeissa"

Toistan itseäni, en halua kadonneen lemmikkini, josta on kadoneena tullut löytöeläin, olevan koe-eläin enkä halua sille tehtävän minkään näköisiä eläinkokeita, nyt ne sanat olivat molemmat tässä minun lauseessani.


Vieras

#519 Re: Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

2014-03-24 03:53:35

#115: - Re: Re: LUKEKAA EDES TÄMÄ KOMMENTTI

Mitäpä, jos itse lukisit mitä eläinkoe tarkoittaa. Eläinkokeita harvemmin pystytään tekemään aiheuttamatta kipua.

Lisäksi kyseiset eläimet tekevät pitkän työhistorian koe-eläiminä, koska toistaiseksi koe-eläimiä ei saa poimia mistä tahansa, niitä usein miten kasvatetaan koe-eläimiksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4inkoe

Koe-eläintoiminnan kuvaus lääninhallituksessa:

Koe-eläintoiminnalla tarkoitetaan eläinten pitoa eläinkokeita varten ja eläinten käyttämistä eläinkokeisiin.  Koe-eläinlaitoksissa on tavallisesti koe-eläinkeskus tai vastaava yksikkö, jossa tutkijat tekevät eläinkokeensa. Tämä yksikkö huolehtii koe-eläinten hankkimisesta, kasvattamisesta ja hoitamisesta eläinkokeiden aikana.


Eläinkoetoiminnan kuvaus samalta sivulta:

Eläinkoetoiminta tarkoittaa nimenomaisesti eläinkokeiden tekemiseen liittyviä asioita. Eläinkoelautakunta antaa eläinkokeiden tekemiseen luvan, ja tarkistaa tässä yhteydessä suoritettavien toimenpiteiden asianmukaisuuden.