Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Kommentoitu viesti

Harri Ala-Kapee
Vieras

#65 Tämä ei johdu EU:sta

02.03.2011 20:21

Elintarvikelaissa oleva raakamaidon myyntiraja 2500 kg/vuosi ei liity EU:hun mitenkään. Tämä raja on täysin suomalaisten oma raja ja koska raakamaitoa pidetään nykyään niin vaarallisena, niin ei haluta tätä rajaa nostaa.
En myöskään usko, että Valio jaksaa nähdä suoramyynnistä mitään vaivaa, kyllä sen isompi ongelma ja kilpailija on Arlan Tanskasta ja Ruotsista roudaama maito, jota tv:ssäkin mainostetaan "läheltä luontoa" (siis Tanskalaista ja Ruotsalaista luontoa).

Vastaukset

margit grade
Vieras

#73 Re: Tämä ei johdu EU:sta

2011-03-03 14:10:22

#65: Harri Ala-Kapee - Tämä ei johdu EU:sta 

 ihan avoimena pitääkin olla. raakamaito voi toki aiheuttaa listeriaa, salmonellaa. katselin keskusteluja ja nyt puhutaankin enemmän valinnanvapaudesta kuin tuotteesta itsestään. joku lääkäri heitti sellaisen kommentin että kaikkia bakteereita ei edes pysty tutkimaan ja  raakamaidosta munuaiset voivat vaurioitua. en tiedä sitten. meillä sekoitan luomu kevytmaitoon ja kaakaon kanssa tilamaito keitetään. olen edelleen kuitenkin varovaisempi kuin pastöroidun maidon kanssa. ehdottomasti pitää olla vapaat markkinat. tilamaitoahan on juotu sukupolvien ajan..