Onkemäen koulu

Kommentoitu viesti


Vieras

#11 Luovia ratkaisuja

26.05.2013 09:30

Voitaisiinko Onkemäen koulusta kehittää luontopainotteinen / ympäristöpainotteinen / terveyspainotteinen / luontoliikuntapainotteinen / tutkivaan oppimiseen painottuva koulu..., jonne voisi hakea oppilaita myös muualta kuin Onkemäen koulupiiristä? Entä aiemmissa kommenteissa esille tulleet hyvän sisäilman tuomat mahdollisuudet allergisille perheille? Koulu, missä on hyvä hengittää.

Vastaukset

inka

#13 Re: Luovia ratkaisuja

2013-05-26 09:53:31

Ymmärtääkseni nykyäänkin voi hakea lapselleen koulupaikkaa mistä vaan toisen koulupiirin koulusta. Vastaanottava koulu tekee päätöksen oppilaaksiottamisesta. Koulumatkat joutuu maksamaan itse.
inka

#48 Luovia ratkaisuja

2013-07-04 05:09:32

#11: - Luovia ratkaisuja

Hei,

vastasin sinulle jo aiemmin näin: Ymmärtääkseni nykyäänkin voi hakea lapselleen koulupaikkaa mistä vaan toisen koulupiirin koulusta. Vastaanottava koulu tekee päätöksen oppilaaksiottamisesta. Koulumatkat joutuu maksamaan itse.

Asia ei näköjään olekaan ihan noin yksinkertainen. Vesilahdessa on kai aikaisemmin tuo tietääkseni aina aiemmin onnistunut noilla periaatteilla.

Nyt on kuitenkin kahden Onkemäelle siirtoa anoneen lapsen oppilaaksiottohakemus on hylätty viimeisimmässä Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 11.6.2013. Onkemäelle olisi mahtunut ja koulun rehtorin Ville Ahvenuksen kanssa asia oli sovittu.

Perhe on antanut luvan tämän asian julkaisemiseen.

Kun puhutaan säästöistä ja koulun toimintaedellytysten selvittämisestä, niin mitähän tällä päätöksellä halutaan kertoa? Mihin se perustuu ja miksi nyt on haluttu tehdä aikaisemmasta linjasta poikkeava päätös? Se ei ole linjassa säästöjen, tasa-arvoisuuden eikä edes perusopetuslain kanssa.

"28 §

Koulutuspaikka

Perusopetuksessa oppilaalla on oikeus käydä 6 §:n 2 momentissa tarkoitettua koulua.

Oppivelvollinen voi pyrkiä oppilaaksi myös muuhun kuin 1 momentissa tarkoitettuun kouluun. Tässä momentissa tarkoitettuja oppilaita otettaessa hakijoihin on sovellettava yhdenvertaisia valintaperusteita. Jos opetuksessa noudatetaan opetussuunnitelmaa, jossa painotetaan yhtä tai useampaa oppiainetta, voidaan oppilaita otettaessa käyttää myös oppilaan taipumuksia edellä tarkoitettuun opetukseen osoittavaa koetta. Valintaperusteista ja -kokeesta tulee ilmoittaa etukäteen. Kunta voi kuitenkin päättää, että sen järjestämään opetukseen otetaan ensisijaisesti kunnassa asuvia lapsia."

 

Perusopetuslaki löytyy täältä:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980628#L7P28