JANAKKALAN PIKKUKOULUJEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

03.06.2013 07:19

1

Vastaukset

pera

#22 Re:

2013-06-06 10:22:07

#1: -  

 Melkein kaikki nyt esillä olevat kylät olivat mukana "Virtaa kyliin" kampanjassa, jota kunta menestyksellseti hyvin tuloksin
pari vuotta sitten pyöritti. Nyt sitten vedetään matto alta niiltä nuorilta perheiltä, jotka tähän kampaanjaan lankesivat ja suostuivat rakentamaan talonsa ko. kyliin. Säästö ei tule koulujen lopettamisesta, vaan siitä kuinka fyysisesti terveitä ja henkisesti tasapainoisia lapsia koko kunnassa kasvaa. Säästö tulee sieltä, kun ei tarvitse maksaa kasvatusneuvoloita eikä muita henkiseen pahoinvointiin liittyviä kuluja.

Koulun lopettaminen on kuolinisku koko kylälle, koska silloin kaikki toiminta kylässä loppuu, myös aikuisilta. Loppuu erilaiset harrastukset, tapaamiset ym vastaavat tilaisuudet. Mutta koulun kulut säilyvät, ei tyhjä koulu talvehdi ilmaiseksi, sitä pitää hoitaa, lämmittää jne.., miksi siis sitä ei käytettäisi jopa koulun käymiseen.
Samoin kyläkoulujen yhteyteen tulisi rakentaa  lisää koko kylää palvelevia tiloja. Talkootoiminnalla saataisiin varmastikin esm. kountosali pyörimään koulun tiloissa, kunta antaisi vain alkupääoman.  Hattula on tästä hyvä esimerkki.

En ymmärrä sitä ajatusta, että elämä jatkuu, kun kaikki lopetetaan. Ei tämä onnistu meidän itsemmekään kohdalla, kuolleena ei voi elää. Nyt vain kunta hankkimaan lisää maata omakotirakentajia varten., koska ainoa oikea säästötapa on verotulojen lisääminen. Ei ryöstämällä, mutta tarjoamalla esim. nuorille perheille tontteja 1 euron hintaan ilman liittymämaksuja. Tästä alkaa kunnan kasvu ja hyvinvointi, vain kehitys ja kasvu turvaa kunnan säilymisen terveenä.

Eri asia on sitten yläasteikäiset lapset. Heitä voidaan keskittää suurempiin yksiköihin jo siksi, että opetus on tasalaatuista. Ala-asteella opitaan elämän perusasiat, lukeminen, kirjoittaminen, huolehtimaan elämästä ja asioista kuten läksyistä. Tämä tapahtuu parhaiten pienessä tutussa ympäristössä.