Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Kommentoitu viesti

Kristiina; ymp.lautakunnasta
Vieras

#184 Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

15.03.2011 14:20

#181: Esko Järvenpää Jämsä - Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

Hyvä idea! miksei kukaan ole keksinyt tätä, että kaupassa alettaisiin myydä maitoa irtomyyntinä suoraan asiakkaan omaan astiaan!

Vastaukset

Vieras
Vieras

#189 Re: Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

2011-03-16 10:21:00

#184: Kristiina; ymp.lautakunnasta - Re: Meillähän on nyt paljon kokemusta kestävän kehityksen keinoista

Vielä 70-luvun alkupuolella myytiin maitokaupoissa maitoa litroittain asiakkaan omaan astiaan. Silloin ei vielä ollut eikä tunnettu vielä tämän päivän maitotuotteista johtuvia terveydellisiä ongelmia. Silloin oli vielä pikkumeijereitä, tosin suuremman ja alati kasvavan Valion rinnalla.  Maitotuotteiden prosessointi kiihtyi ja maidon "sydäntä" ryhdyttiin pilkkomaan. Seuraamukset ovat jo vuosia näkyneet nousevina yliherkkyyslukuina. Maito ei toki ole ainoa luontainen raaka-aine jota manipuloidaan kansanterveyden kustannuksella.

 

Suomessamme rynnättiin suin päin seuraamuksien osalta vajaasti tutkituihin prosessointimenetelmiin. Elintarvikevalvonta seurasi perässä ja laadittiin toistuvasti tarvittavat muutokset asetuksilla tuotannon kehityksen mukaisesti. Elintarvikelainsäädäntömme päivitettiin toistuvasti  terveydellisesti ottaen keskeneräisten tuotantoprosessien mukaisesti. Ei tutkittu perusteellisesti niiden vaikutusta ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Elintarvikevalvonnan valtasi suunnaton mikrobipelko, mikrobit pois ja kuluttajille enemmän erilaisia vaivoja. Lisäaineet tulivat jo varhain mukaan, niiden seuraamuksia myös saamme kantaa!