JANAKKALAN PIKKUKOULUJEN PUOLESTA

Kommentoitu viesti


Anonyymi

#17 Re: Kysymys aloitteen laatijalle

04.06.2013 19:27

#16: - Kysymys aloitteen laatijalle Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Olen tämän adressin laatija ja Janakkalan kunnanvaltuutettu sekä  kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen. Tarkoitukseni ei ole olla harhaanjohtava eikä lietsoa pelkoa. Tarkoitus on avoimesti kertoa kuntalaisille ja  kaikille muille  asiasta kiinnostuneille, mitä tuo säästöpaketin lause tarkoittaa käytönnössä, jos valuutusto sen hyväksyy.   Se tarkoittaa   käytännössä samaa budjettipäätösmenettelyä, millä Löyttymäen koulu lakkautettiin Janakkalassa tänä vuonna.  Koulun lakkauttamisesta budjettipäätöksellä  löytyy hyvää tietoa lukemalla kunnan luottamuselinten pöytäkirjoja ja niiden liitteitä  joulukuusta 2012 lähtien. Samanlaista tietoa löytyy Hattulasta Rahkoilan koulun osalta.  Kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan kunnanvaltuuston kokousta ma 10.6. klo 15.00 alkaen. Silloin keskustellaan säästöpaketista ja siitä mitä se käytännössä merkitsee, pikkukouluillekin. Ja tärkeintä, päätetään asiasta.  Kerron mielelläni  lisää omasta käsityksestäni, sen perusteista ja  tämän adressin tarkoituksesta, jos sinä lähetät minulle nimesi ja yhteystietosi.  Ystävällisin terveisin Eeva-Maria Tuominen

 

 

Vastaukset


Vieras

#20 Re: Re: Kysymys aloitteen laatijalle

2013-06-05 06:16:14

#17: - Re: Kysymys aloitteen laatijalle

Kiitokset nopeasta vastaamisesta kysymykseeni Eeva-Maria. En vieläkään täysin ymmärtänyt miten hyväksymällä lauseen "kouluista päätetään erikseen" valtuusto samalla siunaisi koulujen lakkauttamispäätöksen, mutta laitan sinulle yksityisviestiä asiasta. Mielelläni tulisin seuraamaan valtuuston kokousta, mutta ajankohta on työssäkäyvälle hieman ongelmallinen. Ilmeisesti tuo kyseinen kokous kuitenkin videoidaan, joten lupaan katsoa keskustelunne asian tiimoilta jälkikäteen.


Vieras

#27 Re: Re: Kysymys aloitteen laatijalle

2013-06-13 14:44:40

#17: - Re: Kysymys aloitteen laatijalle

Ohjausryhmän esittämään 4,6 miljoonan säästöön ei sisälly kyläkoulujen lakkauttamisesta koituva mahdollinen säästö. On siitä huolimatta hyvä, että olemme heti liikkeellä pienten koulujemme puolesta! On upeaa, että asiasta esitettiin ponsi, jonka mukaan monta tärkeää asiaa pitää selvittää, ennen kuin kouluverkkoa supistetaan (toivottavasti ei supisteta vaan tarkastellaan esim. koulupiirejä ja pienennetään tilanahtaiden isojen koulujen ongelmia).

Tärkeää on mielestäni myös se, että kunnassa on edelleen voimassa päätös, jonka mukaan 20 oppilasta on raja koulun lakkauttamiselle.