Muutos Kimmo Pyykkö-museoon

Kommentoitu viesti

näin meitä viedään ja lujaa

#49 KIMMO PYYKÖLLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ KANGASALAAN.

17.08.2013 05:52

Toimittaja Mirja Pyykön lapsuudenkoti oli Kangasalan Pikonlinnan keuhkotautiparantolassa, jonka talouspäällikkö hänen isänsä oli. Ensimmäiset kuusi vuotta hän asui Oulussa. Pyykkö muutti kotoa 17-vuotiaana Tampereelle, jossa hän luki sanomalehtioppia. Omia kotejaan hän ei ole sisustanut muistuttamaan lapsuudenkodistaan. Mirja Pyykkö alkoi seurustella kuvanveistäjä Kimmo Pyykön kanssa 16-vuotiaana ja avioitui 22-vuotiaana. Pari erosi 24 vuotta myöhemmin.

Siinä se ainut yhteys Kangasalaan. Aika hatusta vedetty tuon ihmisen Kangasala kytkös.

Hirveän kallis talo ja kunta velkainen ja yksin emmme selviä noista veloista. Tämä kunta saa rukoilla että Tampere huolii meidät .

Sen jälkeen Tampere määrää kaikesta mitä palveluja tämä aluskunta saa tuottaa ja millä ehdoilla.

Vastaukset


Vieras

#50 Re: KIMMO PYYKÖLLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ KANGASALAAN.

2013-08-17 11:38:07

#49: näin meitä viedään ja lujaa - KIMMO PYYKÖLLÄ EI OLE MITÄÄN YHTEYTTÄ KANGASALAAN.

Kimmo Pyykön isä oli Ruutanassa asunut autoilija Mikko Pyykkö, äiti Sanni Pyykkö. Tytärkin heillä oli. Mikko Pyykkö oli kotoisin Kivennavalta, mistä Kangasalle tuli melkoisesti väkeä.

Googlettamalla löytyy sukuseurasta tietoa yli sata vuotta syntyneistä ihmisistä; nuoremmista ei tietoa levitellä. Siksi ei löydy Kimmo Pyykön nimeä sieltä. Kannattaa vilkaista, jos huomaakin lastensa ylläri ylläri olevan Pyykköjä...! Kivennapalaisten jälkeläiset kun ovat esimerkiksi kangasalalaistenkin kanssa naimisiin menneet, useimmat puolisonsa nimen ottaneet ja lapsia hankkineet.

Kimmo Pyykkö osallistui Kangasalan kulttuurikilpailuihin. Olen katsellut niissä hänen maalauksiaan.

Kuten moni muukin, Kimmo Pyykkö kävi kouluaan Pälkäneellä. Ainakin lukiovaiheessa; sattuu olemaan tuntemani henkilön luokkakaveri. Minulle hän tarjosi kerran bussipysäkiltä koulukyydin punaisella henkilöautolla kotini naapurissa käydessään. Kangasalla. Toikkolan suunnallakin hänet pitäisi tunteman.