Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Kommentoitu viesti

Vastaukset


Vieras

#968 Re:

2013-09-27 06:17:36

#967: -  

Venäjä pyrkii jatkuvasti kasvattamaan vaikutusvaltaansa lähialueillaan. Keinona tähän se käyttää energiaa. Julkisuudessa on kerrottu Venäjän vaatineen energiatoimitusten ehdot itselleen mieleiseksi esim. Georgian, Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa. Ehkä Suomeakin on painostettu. Pyhäjoelle rakennettava Venäjän omistama ydinvoimala olisi niin iso sijoitus, että Venäjä voisi aivan oikeutetusti vaatia myönnytyksiä ja erivapauksia Suomen alueelle ja yhteistyövelvoitteita suomalaisille viranomaisille ydinvoimalan käyttöön ja turvallisuuteen vedoten. Omistajalla on myös oikeus päättää, mihin voimalan sähkö käytetään. Venäjän omistama ydinvoimala Suomen alueella lisääkin Venäjän vaikutusvaltaa Suomen asioihin, ja se on keino painostaa suomalaisia päättäjiä 60 vuoden ajan, minkä ajan voimalaa pitää käyttää, jotta edes osa siihen sijoitetusta rahasta saadaan takaisin.

Ja vaikka venäläiset maksaisivatkin voimalasta osan, ei jäljelle jäävä osuus ole suomalaisille siltikään taloudellisesti kannattava sijoitus. Ja venäläisille muutama miljardi voi olla halpa summa siitä, että he saavat merkittävästi lisättyä vaikutusvaltaansa Suomen asioihin, ja saavat keinon painostaa suomalaisia 60 vuoden ajan. Jos sinun kansanedustajasi väittää muuta, on hän joko liian typerä tai liian epärehellinen edustamaan sinua

Iso joukko haluaa saada Fennovoimalan rakentamisen käyntiin, koska miljardien projektissa moni tulee tekemään miljoonatilin oli lopputulos kuinka järjetön tahansa. Milloin he, joilla on valta lopettaa tämä touhu, päättävät vihdoin ja viimein lopettaa veronmaksajien rahojen tuhlaamiseen tähän sekoiluun?