Kotihoidon tuen jakaminen perheiden päätettäväksi

Kommentoitu viesti

Tasa-arvon kannattaja

#220 Tyhmä adressi

04.09.2013 18:02

Kumman yksimielistä tarinaa että mies on elättäjä ja nainen hellan ja nyrkin väliin. Onneksi päättäjistä löytyy todellisen tasa-arvon kannattajia. Kenenkään ei ole pakko jäädä hoitovapaalle joten turhaa urputusta. Ei sossurahaa ole pakko ottaa vastaan ollenkaan jos siltä tuntuu. Tyhmä addressi.

Vastaukset


Vieras

#224 Re: Tyhmä adressi

2013-09-04 20:23:27

#220: Tasa-arvon kannattaja - Tyhmä adressi

Eihän nyt kyse ole edes tasa-arvosta! Se on vaan piilotettu tasa-arvon taakse, ihme sanahelinää... Pitääkö rautalangasta vääntää, että nykyäänkin mies saa jäädä kotiin, niin halutessaan. Jokainen perhe päättäköön itse kumpi jää. Elämän tilanteita on monia ja tämä uudistus voi pahentaa perheiden ahdinkoa tai voi käydä niin, että toisen osuus hoitovapaasta jää käyttämättä esim. taloudellisista syistä, mikä on epäreilua. Kotihoidontuki on pieni määrä rahaa, mutta monelle lapsiperheelle oiva lisä. Kotihoito tulee myös kunnalle edullisemmaksi, kuin kunnallinen perhepäivähoito.


Vieras

#229 Re: Tyhmä adressi

2013-09-05 07:57:14

#220: Tasa-arvon kannattaja - Tyhmä adressi

Erikoinen on sinun käsitys tasa-arvosta. Luuletko, että ne äidit jotka ovat halunneet jäädä kotiin hoitamaan lapsiaan kotihoidontuella tekevät sen nyrkin ja hellan välissä?

VOisitko ystävällisesti ottaa silmän kouraan ja katsella maailmaa hieman avarammin, etkä ainoastaan oman putkesi läpi.

Monissa perheissä ikävä kyllä tilanne on se, että mies tienaa naista enemmän. On taloudellisesti ollut kannattavampaa, näisen jäädä kotiin, sikäli kotihoito on perheelle ollut arvostettava arvo. Olisihan äidin mahdollista lähteä tienaamaan jo 9kk synnytyksen jälkeen, jos niikseen tulee. '

Tässä ei ole kyse niinkään tasa-arvosta vaan perheestä, perheiden ja kotien arvoista, kasvatuksesta, halusta olla lasten kanssa kotona. Tämä ei ole mikään tasa-arvo dilemma, jossa nainen ajetaan ruotuun ja mies näyttää olevansa kunnon mies. Ei ei ei.

 

Ja vielä luulen, että kotihoidontuelle jäävät perheet ovat kuitenkin tänä päivänä harvassa. Enemmän päätetään lähteä töihin ja viedään pienet lapset hoitoon.