Muutos Kimmo Pyykkö-museoon

Kommentoitu viesti

Tiedän

#122 Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

13.09.2013 13:14

#121: Kulttuurikriitikko! - Kulttuurin vaikutus terveyteen

Aivan oikein, meillä on jo uimahalli, hyvä, liikuntapuisto Kirkkoharjussa, hyvä, juoksupolkuja, hyva, pyöräteitä y.m.  Mutta   pääkin tarvitsee muuta kuin säilöttyä viihvettä kotona,mutta joskus pitää käydä ulkona. sanovat että se maksaa meille, niin maksaa sairaalapaikatkin, paljonko se olikaa 1 vrk.? ja niistäkin paikoista on pulaa. Joskus live taide auttaa..

Vastaukset

Kulttuurikriitikko!

#123 Re: Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

2013-09-13 13:55:26

#122: Tiedän - Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

En kirjoituksessani tarkoittanut millään muotoa säilöttyä viihdettä. Kulttuuritapahtumiin liittyy oikeastaan lähes aina erilaiset nautintoaineet oli sitten kyse teatterista tai rock-konsertista. Kulttuuri on niin laaja käsite, että sillä sanalla katetaan ihan mitä vaan. Edelleenkin väitän, että rakenteilla olevan talon tarjonta ei yksin ennaltaehkäise tai korjaa kenenkään päätä - päinvastoin näyttäisi tällä hetkellä. Mielenkiinnolla odotan millaisia huippuesiintyjiä ja kassamagneetteja sinne saadaan esiintymään niin halvalla, että ne joilla ei ole varaa eikä jaksamista Tampereen tarjontaa lähteä katsomaan lähtisivät em. taloon.  Väitän, että ne jotka tämän pitäjän taloon sattuvat kerääntymään, ovat myös Tampereella käyviä. Muistutan myös, että kulttuurin ei aina tarvitse olla se, johon tarvitaan runsaat yhteiskunnan tuet. Se voi olla myös konkreettisesti tuottavaa ja kuten kirjoitin sitä on populaarilkulttuuri. Tässä taloustilanteessa juuri nyt emme tarvitsisi yhtään ylimääräisiä rahareikiä. Toki voidaan taas heittää peliin arvokeskustelu, mutta silloin asetetaan todellakin vaakaan lakisääteiset palvelut ja vapaa-ajan palvelut. Kulttuuripalvelulaki on toki olemassa, mutta se ei pakota tolkuttomat mittasuhteet saaviin hankkeisiin. Niiden taustalla on vahva tahtotila, joiden taustalla taas monesti intressit, joiden alkuperää ei julkisesti tuoda esille.

Laki sanoo, että kulttuuri kukoistamaan
Kunnan tehtävä on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa. Lisäksi kunnan on tarjottava asukkailleen mahdollisuuksia taiteen perusopetukseen ja taiteen harrastamista tukevaan opetukseen taiteen eri aloilla. Kulttuurityöhön sisältyy taiteen harjoittaminen ja harrastaminen, taidepalvelusten tarjonta ja käyttö, kotiseututyö sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. (Laki kuntien kulttuuritoiminnasta 728/1992.)

Miten tämä toteutetaan, sitä ei määritellä.