Muutos Kimmo Pyykkö-museoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muutos Kimmo Pyykkö-museoon.


Vieras

#101 Re: Muut säästää

12.09.2013 03:52

#100: Rahoittaja - Muut säästää

Kulttuuri antaa lisää elinaikaa, eli pitää ihmiset terveenpänä. (Tutkimus)


Vieras

#102 Re: Re: Muut säästää

12.09.2013 04:19

#101: - Re: Muut säästää

Kulttuuripalvelujen runsaan käytön havaittiin olevan yhteydessä hyvään koettuun terveyteen ja keskimääräistä parempaan elämänlaatuun. Tämä selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toteuttamasta Alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen (ATH) aineistosta

Loppua odotellessa

#103 Kulttuuritaloa koskeva loppuraportti

12.09.2013 05:12

Luettuani tämän sinänsä lupaavasti nimetyn asiakirjan olin tukehtua aamukahviini. Mitään näin ympäripyöreätä, spesifioimatonta ja sanalla sanoen amatöörimäistä ei voi julkaista loppuraportin nimellä. Kuvitellaanpa vaikka että rakennettaisiin uusi vanhainkoti. Sen loppuraportissa todettaisiin että joo, johtaja tarvitaan ja riittävästi hoitajia. Kehittäjiä pari ja korkealuokkaisia suuria kattiloita. Siistijä ja moppi varsineen johon vaihtopää sekä se sarviksen parempi ämpäri. Päivähuoneeseen Hellaksen piano jonka viritykseen budjetoidaan 200€ vuodessa. Tavoitteena on hoidokkien hyvinvointi ja turvallinen, arvokas vanhuus.

Vieras

#104 Re: Kulttuuritaloa koskeva loppuraportti

12.09.2013 05:50

#103: Loppua odotellessa - Kulttuuritaloa koskeva loppuraportti

Pianokin kannattaa virittää jo sitä käytetään, elävä ja akustinen musiikki on vanhallekkin ihan hyvää jos se on hyvää

vieras

#105 Re: Re: Re: Muut säästää

12.09.2013 08:46

#102: - Re: Re: Muut säästää

Kyllä kulttuuriasiat on hyviä, jos ne tuottavat eivätkä vie rahaa oikealta terveydentukipilareilta, mutta jos ruokahuollossa ja terveyspalveluissa ja kouluissa säätetään ja säästetyillä rahoilla tehdään museo, ja kulttuuritalo jotka eivät näytä tuottavilta, niin kuinka ihmeessä kulttuuritalo silloin toisi parempaa elämänlaatua? Se on katsokaas ( lähinna demareille tiedoksi ) arvovalinta, mistä ihmiset ovat nyt kauhuissaan.

Kulttuuritalon ongelma on liian pieni sali tuottaville artisteille. ( jos Kimmo Pyykkö henkilömueon tilat otettaisiin kulttuuritalon salin tiloiksi, kuinka paljon lisäpaikkoja saataisiin aikaan?)

 

Kimmo Pyykkö museon ongelma on että valtaosa kuntalaisista ja liki puolet valtuutetuista ei sitä kannata. Syyt lienevät päätöksenteon sammutetuin lyhdyin toiminnalla, joka ei anna hyvää kuvaa koko hankkeesta,  sekä sillä, että kuinka ihmeessä Kimmo Pyykkö jaksaisi kiinnostaa ihmisiä ostamaan lippuja toistuvasti viden vuoden ajan? Ei nykyajan netti- ihmiset käy samaa näyttelyä joka vuosi katsomassa. Ja sitten on vielä pelkona Säätiö, joka imisi kuntalaisten rahoja turvaan ( terveys/ vanhus ja lapsipalveluilta ) jatkuvalla syötöllä maailmantappiin asti. Kaiken huippuna on että työryhmiä / säätiötä kasataan hädissään pystyyn vasta nyt kun monttu ja rakennus on jo valmistumassa.

 

peruskangasalustalainen

#106 Re: Re: Re: Re: Muut säästää

12.09.2013 12:25

#105: vieras - Re: Re: Re: Muut säästää

Kysymyksessä lienee maailman ainut Kimmo Pyykkö museo, ei kai meidän kuntalaisten tarvitse käydä siellä

alinomaan, mutta ihmiset liikkuvat nykyisin. ja heillä täytyy olla kohteita. Sitäpaitsi tilasta on varattu 2/3 osaa

vaihtuville näyttelyille.  Lisäksi kulttuuri tekee hyvää!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.09.2013 18:41



Vieras

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Muut säästää

12.09.2013 19:00

#106: peruskangasalustalainen - Re: Re: Re: Re: Muut säästää

Joo, kulttuuri tekee hyvää. Toivottavasti nämä 2\3-osaa taiteilijat ovat lähes yhtä kuuluisia kuin Kimmo Pyykkö. Sillähän niitä pääsylippuja myydään kuin maitopurkkeja. Ihan oikeasti, käykääpä Pirkko-Liisa ja kumppanit vaikkapa Visavuoressa ja Kari-paviljongissa ja miettikäämikä on se syy että kävijöitä riittää.


Vieras

#109 Re: Re: Re: Re: Re: Muut säästää

12.09.2013 19:00

#106: peruskangasalustalainen - Re: Re: Re: Re: Muut säästää

Miten olisi Aira Samulin-tanssipaviljonki? Olisi samalla myös kädenojennus entisille karjalaisille ja tunteehan se Aira ihan varmasti jonkun kangasalalaisen. 99 prosenttia suomalaisista ei tiedä kuka on Kimmo Pykkö. Kuka ihme siinä museossa vierailisi ja toisi niitä pääsylipputuloja? Menisittekö itse Pentti Pahanainen-museoon (ja maksaisitte siitä ilosta esim. 8€) ajaessanne jostain syystä läpi jonkun pikkukunnan keskustan? Kangasalankin kohdalla löytyy monta tapaa ajaa ohi keskustan.

Loppua odotellessa

#110 Re: Re: Kulttuuritaloa koskeva loppuraportti

12.09.2013 20:45

#104: - Re: Kulttuuritaloa koskeva loppuraportti

Taisit nyt ihan tahallasi tulkita viestini väärin.Minusta tuntuu että Sinulla on asiasta enemmän tietoa kuin monella muulla. Voisitko nyt (luullakseni paikallesi äänestettynä päättäjänä) kertoa lopultakin totuuden siitä kenen idea tämä Kimmo Pyykkö-museo oikein alunperin on?

peruskangasalustalainen

#111 Kenen idea

13.09.2013 04:06

Kai se on minun, Ite taiteilijana on harmittanut matkat Tampereelle katsomaan muiden töitä, olenkin usein puhunut torilla tämän tarpeellisuudesta. Toinen mahdollisuus olisi ollut liittyminen Tampereeseen, mutta en pidä tästäkään mahdollisuudesta vaikka saisimme useita museoita. Ehkä tämä nimi Kimmo Pyykkö on outo nimi asiaa tuntemattomille, pitäisikö sen olla Kangasalan Taidemuseo ? Kaksi kerrostahan on luvattu vierailijoille.
Kohta pääsemme pohtimaan niitä Urkuja,Flyygeliä ja sitä Ruokalaa, seinät pullistelee.
demari puppua

#112 Re: Kenen idea

13.09.2013 07:27

#111: peruskangasalustalainen - Kenen idea

Kaksi kerrosta vierailijoille?? Mistä nämä tiedot tulevat, eivät ainakaan Kimmo Pyyköltä ja hänen kanssaan tehdystä sopimuksesta, hänen erityis vaatimuksesta hänelle rakennetaan oma miljoonia maksava museoblokki, jossa tiloja neljässä kerroksessa (kellarissa varastotiloja ja 3 museokerrosta)  ja vierailevat näyttelyt ovat ihan muissa tiloissa.


Vieras

#113 Re: Re: Kenen idea

13.09.2013 07:40

#112: demari puppua - Re: Kenen idea

Piirustuksista olen lukenut, Kangasalan Sanomista.

Vielä Kimmo Pyykön taustasta: taitaa olla vanhemmat Kannaksen Kivenavalta sieltähän naapuri heidät hääti 1939  Kangasalle asettuiva, mutta eipä poikaa enää tunneta, korjatkaa jos joku tietää enemmän. Jos on kyse samasta Pyyköstä oli isä Maalaisliittolainen nyk. KePu  Ilosen Kauko varmasti tietää

Vedätystä riittää

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Muut säästää

13.09.2013 07:47

#106: peruskangasalustalainen - Re: Re: Re: Re: Muut säästää

Ainoa kunnanhallituksen tekemä sopimus Kimmo Pyykön kanssa:

4. Kunnan velvoitteet

1. Kunta vastaa teosten sijoittamisesta osapuolten erikseen sopimille paikoille. Osa teoskokoelmasta voidaan sijoittaa sitä varten varattuun varastotilaan silloin, kun se ei ole näytteillä.

2. Kunta sitoutuu pitämään teokset näytteillä järjestämällä myös vaihtuvuutta teoskokoelman esillepanossa niin, että varastossa olevia teoksia tuodaan näytteille Kimmo Pyykön kanssa vuosittain tehtävän sopimuksen mukaisesti.

3. Kangasalan kunta järjestää deponointiaikana ERILLISESSÄ VAIHTUVIEN NÄYTTELYIDEN GALLERIASSA kansallisesti edustavia vaihtuvia näyttelyitä.

Lisäksi sopimuksen liitteenä olevassa asiakirjassa Pyykkö vaatii seuraavaa:

Tilaratkaisun osalta näen ainoana mahdollisuutena sen, että museoni muodostuisi erilliseksi rakennukseksi. Mielestäni Kulttuuritaon vaihtuvien näyttelyjen galleria tulisi sijaita lähellä museoblokkia pohjakerroksessa.

 

Nämä vaihtuvat näyttelyt Pyykkö Museossa siis muodostuvat Pyykön omista teoksista. Ei muiden taiteilijoiden.


Vieras

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Muut säästää

13.09.2013 09:55

#106: peruskangasalustalainen - Re: Re: Re: Re: Muut säästää

Eikös ne vaihtuvat näyttelyt ole Pyykön omista töistä koostettuja vaihtuvia näyttelyitä?


Vieras

#116 Re: Re: Re: Kenen idea

13.09.2013 10:39

#113: - Re: Re: Kenen idea

Kyllä poikakin Kangasalla tunnetaan. Ne, jotka hänet tuntevat, eivät ehdi istumaan keskustelupalstoille tekstiä naputtelemassa, ei ainakaan siinä määrin, mitä täällä jotkut tuntuvat (sponsoroituina?) roikkuvan.

Pertti Soininen, Tapani Oksanen ja moni muu Kangasalla asustava Pälkäneellä ylioppilaaksi kirjoittanut Kimmo Pyykön tuntee.

Ahjärveläistentalollakin saattaa vielä olla Mikko Pyykön muistavia. Ainakin Jalmarinkodossa siellä yli 90-vuotiaiden ryhmässä.

Itse olen ollut muutamaan otteeseen kuunteluoppilaana, kun Mikko Pyykkö teetätti paperitöitään isälläni. Olen myös saanut joskus kyydin kouluun Kimmo Pyykön autossa. Väri jäi mieleen, punainen. Vauhtikin!

Kangasalla ja Tampereella asustaa edelleenkin samaa sukua olevia henkilöitä tai heidän jälkeläisiään. Edesmenneellä Antti Huuhtasella, jonka äiti oli samoja Pyykköjä kuin Mikko Pyykkö, oli yhdeksän lasta. Kangasalla asuu/on asunut lapsista ainakin kolme, Tampereella vielä elossa ainakin yksi.  Sahalahdentien varressa (saamani käsityksen mukaan) ovat asuneet Eino Pyykkö, Iivari Pyykkö ja Unto Pyykkö. Juho Pyykkö ja Maija Kukkamäki kertonevat lisää? Honkanen, Tolvanen, Kakko, Kouhia ja heidän jälkeläistensä avioitumisen takia muuttuneet sukunimet... Haanpää, Mäkinen, Virsiheimo... Kannattaa kysellä, ovatko samaa Pyykkö-haaraa.

Itse olen Mirja Tommilan kanssa istunut samassa luokassa lukuvuoden ja sen puolikkaan.

 

 

 

 

 

Vastaus ja kysymys

#117 KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 10:43

Kahdessa alimmassa kerroksessa lukee pohjakuvassa että Pyykkö / KUTSUNÄYTTELYT

Kysyppä Onko Kimmo Pyykkö Lahdessa evakkomatkalla 1940 syntynyt jonka vanhemmat olivat Kivennavalta, ehkä Äijälätalossa jotakin tietävät..

Vieras

#118 Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 11:00

#117: Vastaus ja kysymys - KOMMENTTI JA KYSYMYS

http://www.pyykko.fi/?cat=4

Täältä pitäisi Mikko Pyykön löytymän. Vähemmän kuin 100 vuotta takaperin syntyneitä täällä ei ole.


Vieras

#119 Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 11:02

#118: - Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

Mikko Pyykkö s. 5.3.1904 Kivennapa, Ylentelä nro 3, k. 22.3.1904 Kivennapa, Ylentelä.


Vieras

#120 Re: Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 11:13

#119: - Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

 

http://www.kivennapaseura.fi/

 

Kyösti Pulliainen

sivuston ylläpitäjä

Halla-ahontie 1, 80510 ONTTOLA,
kyosti.pulliainen (at) kolumbus.fi, 0503266736

 

Kulttuurikriitikko!

#121 Kulttuurin vaikutus terveyteen

13.09.2013 12:25

Joo, tutkimus tai ei, mutta totuus kulttuurin vaikutuksesta hyvinvointiin on ihan sama kuin urheilun: Kun sitä tekee tai harrastaa tai tuottaa itse, se kohentaa terveyttä. Ei se, että tuijotetaan punkkulasi (tai oluttölkki) ja käydään väliajalla konjakkikaffeilla baakkelsien kera (tai makkaraperunoilla). Varsinkaan kun siihen ei kaikilla ole varaa eikä juuri niillä jotka sitä hyvinvointia ja terveyttä edistävää vaikutusta tarvitsisivat. No, mielenterveyttä kulttuurin nauttiminen toki tukee, mutta siihen on turha vedota tuon nousevan talon kohdalla että sen Kangasalan asukkaiden terveyttä merkittävästi kohentaisi. Toisin on liikuntapuisto, uimahalli jne. Jos talosta olisi tullut paikka jossa itse tehdään, eikä selkeästi tuettava korkeakulttuuriin suuntautuva laitos, voisi olla eri mieltä. Taloudellisesti tuottavalle populaarikulttuurille talo on aivan liian pieni. Helppo jossitella, juu, mutta samalla voisi todeta että "mitäs sitä sanottiinkaan...".
Tiedän

#122 Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

13.09.2013 13:14

#121: Kulttuurikriitikko! - Kulttuurin vaikutus terveyteen

Aivan oikein, meillä on jo uimahalli, hyvä, liikuntapuisto Kirkkoharjussa, hyvä, juoksupolkuja, hyva, pyöräteitä y.m.  Mutta   pääkin tarvitsee muuta kuin säilöttyä viihvettä kotona,mutta joskus pitää käydä ulkona. sanovat että se maksaa meille, niin maksaa sairaalapaikatkin, paljonko se olikaa 1 vrk.? ja niistäkin paikoista on pulaa. Joskus live taide auttaa..

Kulttuurikriitikko!

#123 Re: Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

13.09.2013 13:55

#122: Tiedän - Re: Kulttuurin vaikutus terveyteen

En kirjoituksessani tarkoittanut millään muotoa säilöttyä viihdettä. Kulttuuritapahtumiin liittyy oikeastaan lähes aina erilaiset nautintoaineet oli sitten kyse teatterista tai rock-konsertista. Kulttuuri on niin laaja käsite, että sillä sanalla katetaan ihan mitä vaan. Edelleenkin väitän, että rakenteilla olevan talon tarjonta ei yksin ennaltaehkäise tai korjaa kenenkään päätä - päinvastoin näyttäisi tällä hetkellä. Mielenkiinnolla odotan millaisia huippuesiintyjiä ja kassamagneetteja sinne saadaan esiintymään niin halvalla, että ne joilla ei ole varaa eikä jaksamista Tampereen tarjontaa lähteä katsomaan lähtisivät em. taloon.  Väitän, että ne jotka tämän pitäjän taloon sattuvat kerääntymään, ovat myös Tampereella käyviä. Muistutan myös, että kulttuurin ei aina tarvitse olla se, johon tarvitaan runsaat yhteiskunnan tuet. Se voi olla myös konkreettisesti tuottavaa ja kuten kirjoitin sitä on populaarilkulttuuri. Tässä taloustilanteessa juuri nyt emme tarvitsisi yhtään ylimääräisiä rahareikiä. Toki voidaan taas heittää peliin arvokeskustelu, mutta silloin asetetaan todellakin vaakaan lakisääteiset palvelut ja vapaa-ajan palvelut. Kulttuuripalvelulaki on toki olemassa, mutta se ei pakota tolkuttomat mittasuhteet saaviin hankkeisiin. Niiden taustalla on vahva tahtotila, joiden taustalla taas monesti intressit, joiden alkuperää ei julkisesti tuoda esille.

Laki sanoo, että kulttuuri kukoistamaan
Kunnan tehtävä on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa. Lisäksi kunnan on tarjottava asukkailleen mahdollisuuksia taiteen perusopetukseen ja taiteen harrastamista tukevaan opetukseen taiteen eri aloilla. Kulttuurityöhön sisältyy taiteen harjoittaminen ja harrastaminen, taidepalvelusten tarjonta ja käyttö, kotiseututyö sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. (Laki kuntien kulttuuritoiminnasta 728/1992.)

Miten tämä toteutetaan, sitä ei määritellä.


Vieras

#124 Re: Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 16:08

#119: - Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

Olisiko tässä oikea Mikko Pyykkö?

Mikko Pyykkö s. 18.3.1909, k. 25.5.1976.

Siis syntynyt vuonna 1909, kuollut vuonna 1976.


Vieras

#125 Re: Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

13.09.2013 16:13

#119: - Re: Re: KOMMENTTI JA KYSYMYS

Ehkä tässä oikeat "Kangasalan" Pyyköt?

Perhe 96
7. Yrjö Pyykkö, (perheestä95, isä Pietari Pyykkö) s. 17.8.1868 Kivennapa, Ahjärvi, k. 21.4.1918 Kivennapa, Ahjärvi.

Puoliso: Ristiina Mikontr. Leskinen s. 8.12.1874, k. 15.12.1937 Ahjärvi.
Vanhemmat: Mikko Juhonp. Leskinen, s. 30.10.1849, k. 3.4.1923 ja Katri Mikontr. Kirjavainen, s. 31.3.1849, k. 6.8.1921.
Lapset:
Elina Anna Mari Pyykkö s. 18.12.1892 Kivennapa, Ahjärvi nro 19.
Juhana Pyykkö s. 28.2.1895 Kivennapa, Ahjärvi nro 19, k. 6.5.1948 Kangasala.
Helena Pyykkö s. 22.12.1896 Kivennapa, Ahjärvi nro 19.
Antti Pyykkö s. 2.8.1898 Kivennapa, Ahjärvi nro 19, k. 22.11.1899 Kivennapa, Ahjärvi nro 19.
Antti Pyykkö s. 24.12.1899 Kivennapa, Ahjärvi nro 19, k. 11.4.1922.
Aina Pyykkö s. 21.12.1901 Kivennapa, Ahjärvi nro 19.
Lyyli Pyykkö s. 10.8.1903 Kivennapa, Ahjärvi nro 19, k. 22.11.1903 Kivennapa, Ahjärvi.
Mikko Pyykkö s. 8.7.1905 Kivennapa, Ahjärvi nro 19, k. 11.4.1908.
Eino Pyykkö s. 2.7.1907, k. 21.4.1982.
Mikko Pyykkö s. 18.3.1909, k. 25.5.1976.
Arvi Pyykkö s. 6.12.1910, k. 5.1.1936.