Meri-Porin koulujen puolesta

Kommentoitu viesti

dragohoho

#5

06.10.2013 12:24

Voivoi lapsiraukat. Vaikka kuinka kirjoittaisitte huonolla äidinkielellä varustetun adressin puolesta, on se aivan turhaa. Kaikki on kiinni rahasta ja Porin päättäjät ovat jo ryhtyneet toimiin lakkauttamisen puolesta. Todella naiivia luulla, että adressin kirjoittamisesta olisi mitään hyötyä. Myös koulun opettajat tukevat lukion lakkauttamista.

Vastaukset

sivika

#16 Re:

2013-10-06 15:59:40

#5: dragohoho -

Adressien vaikutuksesta voidaan olla monta mieltä, mutta millä ihmeen perusteella kuvittelet MPL:n opettajien kannattavan koulunsa lakkauttamista. Päätön ajatus.

Opiskelija

#46 Re:

2013-10-08 18:49:37

#5: dragohoho -

Haluaisin korjata pari aiaa. Ensinnäkin, asiaa ei ole vielä täysin päätetty ja adressin tekeminen voi auttaa asiaan, että saisimme säilytettyä koulumme. Toiseksi, opettajat eivät ole esityksen kannalla.

Anu

#52 Re:

2013-10-10 12:33:37

#5: dragohoho -

Meri-Porin lukion opettajat vastustavat hienon työyhteisönsä tuhoamista. Heille työpaikka tarjoaa suurta tukea kasvatus- ja opetustehtävässä, joka heidän harteilleen on aiemmin, ja toivottavasti myös tulevaisuudessa, suotu. Meri-Porin lukion opettajat opettavat suurella sydämellä, aina aitoina, omina itseinään. He kasvattavat ja tukevat nuoria - opiskelija voi mennä kouluun kuin toiseen kotiin. Lukioikäiselle on tärkeää oppia kantamaan vastuu omista tekemisistään ja oppimisestaan - siis kasvaa aikuiseksi. Tässä opettajat ovat tärkeässä osassa, kun he ohjaavat nuoria oikeaan suuntaan.

Itse Meri-Porin lukion kasvattina tiedän, miltä tuntuu aikuistua lämpimässä yhteisössä, joka pitää kasvatistaan huolta jokaisella elämän osa-alueella - jokaikinen päivä. Tiedän miltä tuntuu, kun voi myös lakin saatuaan palata tuohon kouluun hakemaan apua esimerkiksi jatko-opintoihin hakiessaan. Se tuntuu hyvältä. 
Tuntuu aivan uskomattoman hienolta voida kävellä takaisin Katrin toimistoon ja kertoa kuulumisensa, pyytää apua tai neuvoa. Uskomatonta on myös se, miten rehtori ohjaa oikeaan suuntaan, hankkii avun ihan itse, jos entinen opiskelija sitä tarvitsee. Sama tapahtuu, kävelee sitten kenen tahansa opettajan luokkaan.

Uskomattomalta tuntuu myös se, että tällainen paikka voidaan edes kuvitella lopetettavaksi. Meri-Porin lukio on ollut niin monen nuoren ponnahduslauta elämään, että alhainen sisäänotettujen keskiarvo ja Porin talous eivät saa sitä kaataa. Siirrettäköön Länsi-Porista Meri-Poriin opiskelijoita, ei aina kaikkia asioita pois Meri-Porista.
Älkää näännyttäkö pientä paikkakuntaa aivan kuivaksi.