Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti


Vieras

#486 Re: Re: missä aivot?

17.05.2011 19:08

#382: JSSPSJ - Re:  

 Ai jaa - siksikö pitäisi hyssytellä suomalaisten rasisimia. Rasisimi missä muodossa ja kenen tahansa taholta on tuomittavaa ja alhaista. 

Aivojen korkeamman tason kehityksen ihmiskunnassa pitäisi näkyä ajattelussa ja käyttäytymisessä - mutta toiseen suuntaan pahasti mennään joissakin piireissä.

Mutta onhan se nyt selvää jo tutkimuksienkin valossa, että erinäisten aineiden vaikutuksen alaisena mm. tunne elämän keskus ottaa vallan ja adrenaliinin lisääntyessä ja korkeamman tason kontrollin vähetessä käyttäytymisessä näkyvät idiotismin piirteet (: hiphurraa ja aivot narikkaan

Vastaukset


Vieras

#489 Re: Re: Re: missä aivot?

2011-05-17 19:15:29

#486: - Re: Re: missä aivot?

Suomalaisten rasismia ei todellakaan hyssytellä. Päin vastoin, eihän täällä muusta puhutakaan. Sen sijaan maahanmuuttajien suomalaisiin kohdistama rasismi on vielä vaiettu puheenaihe.

Jottei se totuus nyt sitten unohtuisi:

- Rasistisista rikoksista epäillyistä 25% on tutkimuksen mukaan syntyperältään muualta kuin Suomesta.

- Rasististen rikosten määrä Suomen kansalaisilta on vähentynyt 83% -> 80% (Esim. romanin ja vaikkapa Suomessa syntyneen somalitaustaisen rasistinen rikos luetaan suomalaisten lukuihin.)

- Muualta kuin Suomesta kotoisin olevat syyllistyvät rasistisiin rikoksiin viisi kertaa todennäköisemmin kuin suomalaiset.

- Kristittyjä kohtaan tehdyt rikokset olivat nousseet huimasti kun taas islamin uskoisia vastaan vähentynyt.

- Suhteellisesti ottaen rasistisimpia kansallisuuksia Suomessa olivat v. 2009: somalialaiset, virolaiset, irakilaiset ja venäläiset.

http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi/poliisi/poliisioppilaitos/home.nsf/files/Raportteja88_web/$file/Raportteja88_web.pdf

JSSPSJ

#511 Re: Re: Re: missä aivot?

2011-05-17 21:23:36

#486: - Re: Re: missä aivot?

Miksi tässä nyt taas jankutetaan sanaa "rasismi"? Mielestäni on vähintäänkin naurettavaa puhua suomalaisten rasismista ja samaan hengenvetoon haukkua suomalaisia rasisteiksi, vain siksi, että joku on jossain nähnyt humalaisen suomalaisen voitonhuumassaan huutelemassa ties mitä törkeyksiä, vaikka sitä tapahtuu kokoajan ihan, eikä siihen tarvita välttämättä tummaa ihoa. Samoin tuota samaa öykkäröimistä ja huutamista tapahtuu myös maahanmuuttajataustaisten toimesta. Jos asian ilmaisee näin päin, se on aina eittämättä ennakkoluuloa ja muukalaisvihaa. Johtuuko tämä kenties siitä, että mielestäsi tai vaikkapa Paloma Hannosen on vain tarve nostaa itsensä muiden yläpuolelle tämmöisillä tempauksilla? Jos on oikeasti tarve olla hyvä ihminen, niin tekisi asioille jotain, vai odottaako hän, että hän kerää nimet ja muut tekee?

"Mutta onhan se nyt selvää jo tutkimuksienkin valossa, että erinäisten aineiden vaikutuksen alaisena mm. tunne elämän keskus ottaa vallan ja adrenaliinin lisääntyessä ja korkeamman tason kontrollin vähetessä käyttäytymisessä näkyvät idiotismin piirteet (: hiphurraa ja aivot narikkaan"


Tässäkö sitten myönnätkin, että viina vie järjen ja kyse ei olekaan mistään rasismista vai mitä yrität kertoa?