Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Kommentoitu viesti

HAMMASLÄÄKÄRI

#142

21.10.2013 04:36

Sähköinen resepti on varmaan kätevä, mutta kustannukset pienyrittäjälle 2 Burana-reseptiä kuukaudessa kirjoittavalle erikoishammaslääkärille aivan liian korkeat. Liittyminenkin on tehty liian hankalaksi ja aikaavieväksi. EIKÖS APTEEKKI VOISI SIIRTÄÄ NUO PAPERIRESEPTIT TIETOJÄRJESTELMÄÄNSÄ.

Vastaukset

farmaseutti

#160 Re:

2013-10-21 19:22:26

#142: HAMMASLÄÄKÄRI -

"Sähköinen resepti on varmaan kätevä, mutta kustannukset pienyrittäjälle 2 Burana-reseptiä kuukaudessa kirjoittavalle erikoishammaslääkärille aivan liian korkeat. Liittyminenkin on tehty liian hankalaksi ja aikaavieväksi. EIKÖS APTEEKKI VOISI SIIRTÄÄ NUO PAPERIRESEPTIT TIETOJÄRJESTELMÄÄNSÄ."

 

MISTÄ lähtien apteekkihenkilökunta on se, joka määrää lääkkeitä?? Ainoastaan lääkärit pääsevät lisäämään reseptejä sähköiseen järjestelmään? Me apteekissa vain toimitetaan lääkärin käskystä eli reseptin mukaan kyseisen lääkkeen on se sitten paperinen tai sähköinen.

 

Kuinka moni oikeesti ymmärtää paperireseptin merkintöjä? Apteekissa kuuluu kertoa, onko jäljellä ja kuinka paljon.

 

Ja sitä paitsi sähköisestä reseptistä VOI kieltäytyä, mikäli haluaa vain paperireseptin. Lähes päivittäin tulee ihmisiä samalla tarinalla: " Oho, hukkasin paperireseptin. Lääkkeet loppu. Voinksmä saada jotain etukäteen?" Sori et voi. Sähköinen resepti ei katoa minnekään. Järjestelmästä tehdään todella monia varmuuskopioita niin apteekissa kuin ylemmässäkin tahossa. Jokaisesta toimitetusta lääkkeestä tulee pieni tarra, joka kiinnitetään pakettiin tai vaihtoehtoisesti potilasohjeeseen. Tässä tarrassa on kerrottu kuinka paljon lääkettä on jäljellä ja mihin asti resepti on voimassa. PALJON selkeämmin kuin vanhoissa paperiresepteissä.

Kun asiakas (potilas) asioi apteekissa niin eikö ole mukavampaa, ettei jonottamiseen mene yhtäpaljon aikaa kuin "ennen vanhaan". Aikaisemmin apteekissa farmaseutin piti kirjoittaa kaikki reseptit uudestaan koneelle (lääkärihän on sen jo kertaalleen kirjoittanut). Nyt sähköisen reseptin myötä mm. annosohje on valmiiksi kirjoitettu eikä aikaa kulu enää niin paljon näpyttelemiseen.

 

On resepti paperinen tai sähköinen niin kyllä te ihmiset hyvänenaika tiedätte mitä syötte!  Tai ainakin toivoin niin.

 

Älkää jaksako marmattaa joka asiasta vaan ottakaa asioista selvää ennen kuin avaatte suunne. Kehitys menee eteenpäin. Voi olla, ett 10 vuoden päästä ihmiset pyörittävät silmiään "Ai mitä mulle tuli paperinen resepti, miten vanhanaikaista!" :)