Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Kommentoitu viesti


Vieras

#1454

22.10.2013 18:43

Sinä olet ympäristörikollinen. Sinun talosi rakentamisen takia on jouduttu louhimaan uraanipitoista kalliota useita tonneja ja kuljetettu ne suojaamattomaan maankaato alueelle tai levitetty tiepohjiksi, joissa ne nyt vuotavat pohjavesiin. Sinun pihassasi on suhteessa aivan sama määrä uraania, kuin kaivoksessa, mutta kaivoksen rikastamossa kiven ainekset vain erotellaan toisistaan, eli rikastetaan ja siten aineosat saadaan talteen. Tuomitse itsesi.

Vastaukset

PJ

#1467 Re:

2013-10-25 06:12:15

#1454: -

Jep. Ja lisäksi tuota uraanipitoista kalliolouhetta on vielä oikein tarkoituksella ja vakaasti harkiten ajettu taloni maanvaraiseen lattiaan noin 100 tonnia. :O

Näinhän se menee.

Näistä ironisista kommenteista voi tietysti päätellä vain ja ainoastaan sen, ettei uraani tai sen louhiminen ole sen kummempaa kuin muidenkaan metalliemalmien louhiminen. Rikoksesta nyt puhumattakaan.

Itse asiassa tämä uraanin haitoista kiljuminen pelaa Talvivaaran pussiin. Se menee niin pahasti metsään, että Talvivaara voi vain huokaista helpotuksesta. Vuodossa meni joko paljon haitallisempia tai suurempia määriä muita kemikaaleja ja huomio ei kiinnity niihin vaan kuvitteellisiin uraanin haittoihin.