Ei kivilouhimoa Vuorelan Hanhimäkeen, Siilinjärvelle

Kommentoitu viesti

Tarja

#52 Muutokset adressiin

08.11.2013 09:12

Adressiin on tehty muutoksia mm. kuulemistilaisuudessa saatujen tietojen perusteella. Seuraavassa lisätyt muutokset:

Siilinjärven kunta on 28.10.2013 nähtävillä asetetussa yleiskaavaehdotuksessa kaavoittanut Rissalantien pohjoispuolisen alueen tulevaksi uudeksi asuinalueeksi (http://siilinjarvi.fi/kunta/fi/asuminen_ja_rakentaminen/kaavoitus/nahtavilla_olevia_kaavoja/index.php). Tämä uusi asuinalue tulisi sijaitsemaan alle 300 metrin päässä suunnitellulta louhokselta. Tämä on vastoin Valtioneuvoston kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta annetun asetuksen 3§:ää. Hankkeet ovat räikeässä ristiriidassa keskenään.

Teiden ja louhintatyömaan pölyjen estäminen vedellä ja suolaamalla on ympäristölle vaarallista. Hulevesien ja maantiesuolojen liukeneminen ja imeytyminen ympärillä oleviin kasveihin ja ravintoketjussa edelleen eläimiin aiheuttaa pitkäaikaisen ympäristöhaitan.

Louhoksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee suunniteltu luonnonsuojelualue, liito-oravan esiintymisalue, historiallisia juoksuhautakaivantoja sekä suunnitteilla olevan omakotialue. Miten tällaiset arvokkaat luontoarvot ja monien ihmisten hyvinvointi ja taloudellinen tappio voidaan sivuuttaa ja luoda alueelle louhos?

Perustuslain mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaisen oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöön koskevaan päätöksentekoon.


Käykääpä lukemassa Savon Sanomien juttu louhoksesta ja Itkosen kommentit osoitteesta
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/hanhimaen-louhos-arkarruttaa-vuorelan-asukkaita/1710390

Vastaukset

pirulle pikku sormi

#66 Re: Muutokset adressiin

2013-11-09 10:37:10

#52: Tarja - Muutokset adressiin

Kunnonpaikan kuulemistilaisuudessa 5.11.2013, jossa olin paikalla, hanketta perusteltiin mm. sen vähäisyydellä. Itkonen totesi, että kaksi sukupolvea ennen häntä on jo ottanut ko. alueelta kiveä. Jos tämä lupa nyt myönnetään, seuraavat sukupolvet saanevat jatkaa kallion louhimista, kun jo kolme sukupolvea on sitä tehnyt.