Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#25636 Re: Re: Re:

03.12.2013 22:32

#25635: - Re: Re:





Russell H. Seibert Professor of Ancient History at Western Michigan University.

Kahlasin puoleen  väliin Paul Maierin:  The real Jesus,  se on tosi pitkä juttu.  Maier on historian (15 vuotta antiikin historianprofessorin) tuolin haltija.

En päässyt vielä kuoll.meren kääröihin asti.  Alkupuolelta vähän asiaa:

Toisin kuin muiden maailman uskontojen pyhät kirjat,  raamattu sijoittuu aikaan ja paikkaan.  Yleensähän nämä teokset  alkavat tyyliin:  Olipa kerran kauan sitten...  ja paikassa,  jota kutsuttiin keskimaaksi.  Perustavanlaatuinen ero R:ttuun nähden.
R:tun paikat ovat todellisia.  93 % paikoista tunnetaan ja osassa niitä on suoritettu arkeologisia kaivauksia.  Paitsi Eeden.

Maier kuvaa aivan alussa myös  näitä manipuloituja Jeesuksia: Dan Brownin "perheellinen" Jeesus, ja  vallankumouksellinen  Zelootti-Jeesus. 

Jerusalemissa 4 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen syntyneeseen juutalaiseen historioitsijaan,  ei-kristittyyn Josephukseen hän keskittyy hyvin paljon evankeliumien tietoa täydentävänä henkilönä.

Esim Johannes Kastajan teloituspaikkaa ei kerro R:ttu  vaan Josephus.  Se oli Makarioksen linnake.
Herodiaan tyttären nimeä ei paljasta UT,  vaan Josephus:  Sehän oli Salome.
Myös ensimmäinen kristillinen piispa löytyy vain Josephukselta. Hänhän oli Jeesukse velipuoli Jaakob,  englanniksi James.

Jaaha,  ei taitais ennää jaksaa tänä ehtoona tehä mittää,  tai paremminkin yönä!

Jotta hyvvää öötä kaikille!

 



Vastaukset


Vieras

#25638 Re: Re: Re: Re:

2013-12-04 10:21:50

#25636: - Re: Re: Re:

Koraanissa Muhammedin elämänvaiheet sijoittuvat paljolti todellisiin paikkoihin, joissa on tehty arkeologisia kaivauksia. Muhammedin historiallisesta olemassaolosta on paljon laajempi näyttö kuin Jeesuksen. Todistaako tämä kaikki jotain Jahven tai Allahin todellisesta olemassaolosta....?


Vieras

#25639 Re: Re: Re: Re:

2013-12-04 12:27:16

#25636: - Re: Re: Re:

 

Buddhan synnyinpaikka on löydetty, ja kaivauksissa on selvinnyt Hänen synnyinajankohtansakin. Paikat, joissa Hän kävi ja vaikutti tiedetään ja ne ovat olemassa. Buddhalaisuuden opinkappaleet ovat siis totta.

http://natgeo.fi/kansat-ja-kulttuurit/sensaatio-buddhan-syntymaaika-selvisi