Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#25682

05.12.2013 22:50






Lööpeistä syntyy lyömäaseita.

Vuosia mediassa jatkunut keskustelu vanhoillislestadiolaisesta liikkeestä on synnyttänyt         sosiaalisen stigman eli häpeäleiman               kirjoittaa väitöskirjatutkija Meri-Anna Hintsala      Helsingin Sanomien (2.12.) mielipidepalstalla.

 

 

 

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/tutkija-hsssa-lestadiolaiskeskustelussa-loopeista-syntyy-lyomaaseita/

 

 

 




"Polarisoitunut keskustelu ja ajoittainen suhteettomuus lestadiolaisuutisoinneissa ovat tuoneet leimaantumisen kokemusta sellaisillekin, joilla ei ole väärinkäytöksiin osaa eikä arpaa", Hintsala kirjoittaa.

"Lööpeistä syntyy lyömäaseita. Uskonnollisen elämän hienovireisyyden välittäminen vaatii ymmärrystä asioiden taustoista."

Hintsala toteaa, että lestadiolaiskeskustelu lähti siitä, että vaiennetuille annettiin ääni, mutta jos keskustelu johtaa lyömiseen ja leimaamiseen, syntyy uusia uhreja.



Vastaukset


Vieras

#25690 Re:

2013-12-06 11:04:31

#25682: -

Eiköhän lestadiolaisuuteen liittyvässä kritiikissä kärki ole kohdistunut lahkon johtomiehiin ja heidän puolustelijoihin. Toisaalta toki heidän mielipiteensä kohdistuvat esimerkiksi homolapsiin omien vanhempien kautta. Osa vanhemmistakin vaikuttaa hyväksyvän lapsensa erikoisominaisuuden, mutta toisaalta on esimerkkejä armottomasta diskriminaatiosta perheen sisällä.