Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Kommentoitu viesti

No comment

#2528 Viraston hallintotavoista ja älymäärästä

28.01.2014 21:59

Aluehallintoviraston selvityspyyntö

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta 11.12.2013 § 109

Viraston johtaja Harry Swanljung, harry.swanljung(at)vaasa.fi, puh. 325 3100

Kantelu perustuu lautakunnan jäsenten Ville Jussilan ja Raija Koiviston mielipidekirjoitukseen koskien lautakunnassa 8.10.2013 92§ käsiteltyä erään opettajan irtisanomiseen liittyvää asiaa ja siihen liittyen hallinto-oikeuden asiaa koskevan päätöksen tiedoksiantoa lautakunnan jäsenille.

Todetaan, että kasvatus- ja opetusviraston käytäntö on ollut, että oikeusasteiden valitusasioista tekemät päätökset annetaan lautakunnalle tiedoksi joka lautakunnan kokouksen asialistalla olevassa Tiedotus- ja valmisteltavaksi esitettävät asiat kohdassa, ellei asia aiheuta lautakunnan osalta jatkotoimenpiteitä, jolloin asiasta on oma asiakohta. Päätöksiä ei ole monistettu lautakunnan jäsenille, vaan ne ovat olleet nähtävänä asiakirjoissa ja niistä on tarvittaessa annettu suullinen tiivistelmä. Mikäli asian on katsottu edellyttävän jatkotoimenpiteitä lautakunnan osalta, on valmistelutekstiin sisältynyt tarpeelliseksi katsottuja keskeisiä kohtia päätöksestä.

Näin on menetelty nytkin kyseessä olevassa tapauksessa. Kokoukseen asiantuntijana osallistunut kaupungin lakimies Ylisalmi kävi suullisesti perusteellisesti läpi oikeuden ratkaisun. Lisäksi lautakunnan puheenjohtaja oli pyynnöstä saanut kopion päätöksestä heti sen saavuttua ja myös muut lautakunnan jäsenet olisivat samoin pyynnöstä saaneet kopion. Kukaan ei kuitenkaan ollut kopiota pyytänyt.

Viraston johtaja Harry Swanljung

Annetaan yllä oleva selvitys aluehallintovirastolle.

Päätös Esitys hyväksyttiin.


Ote: LSSAVI

Lähde: http://ktweb.vaasa.fi/ktweb/

Vastaukset


Vieras

#2529 Re: Viraston hallintatavoista ja älymäärästä

2014-01-28 22:03:59

#2528: No comment - Viraston hallintatavoista ja älymäärästä

 

 

HS: "Todetaan, että kasvatus- ja opetusviraston käytäntö on ollut, että oikeusasteiden valitusasioista tekemät päätökset annetaan lautakunnalle tiedoksi joka lautakunnan kokouksen asialistalla olevassa Tiedotus- ja valmisteltavaksi esitettävät asiat kohdassa, ellei asia aiheuta lautakunnan osalta jatkotoimenpiteitä, jolloin asiasta on oma asiakohta."

Eli ...?

 


Vieras

#2534 Re: Viraston hallintotavoista ja älymäärästä

2014-02-03 18:47:58

#2528: No comment - Viraston hallintotavoista ja älymäärästä

Mitähän tuossa oikein oli tapahtunut? Oli kyllä sellaista omituista kieltä, ettei sitä ensi lukamalla ymmärrä (ei hullu hukaa, eikä viisas puhu mitään, niin kuin jossakin päin sanotaan). Toisellakaan lukemalla ei voi olla ihan varma, ymmärsikö aivan oikein.

Miksi asia pitää ilmaista noin monimutkaisesti? Onko tarkoituksena yrittää hämätä? Ymmärsiköhän aluehallintovirasto selvityksen? Melkein voi epäillä, tai sitten tuollaiset selvitykset eivät virastoa kovin paljon hetkauta ja jäävät omaan arvoonsa.  Onko tässä esimerkki tyypillisestä vaasalaisten virkamiesten kielenkäytöstä?  Onko H. Swanljungin kirjoittamaa tekstiä?

Selkokielen opiskelua voi kyllä suositella kaikille, jotka tämän tyyppistä kieltä kirjoittavat.