SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !

Kommentoitu viesti


Vieras

#4 Valtio mukana petoksessa

02.02.2014 22:03

Sähköverkon sähköntuottajista irtauttamisen tarkoituksena oli, että eriyhtiöt voisivat laskuttaa kuluttajia kahdesta eri asiasta, eli sähköstä ja sen siirrosta. Sähkön tuottajia oli useita ja ne halusivat saada yksinoikeuden eri alueisiin ja paras oli verkkojen jakaminen eriyhtiöille. Busines on raaka laji, eikä siinä oikeasti asiakkaalla ole mitään merkitystä varsinkaan kun sähköverkot ovat monopoli asemassa. Verkkoja ei voi kilpailuttaa, mutta itse sähkön voi, mutta sekin vain näennäisillä hinnan eroilla.

Vastaukset


Vieras

#99 Re: Valtio mukana petoksessa

2015-01-11 09:49:02

#4: - Valtio mukana petoksessa 

 Sähkön siirtoa ei voo kilpailuttaa, koska muutoin jokaisen verkkoyhtiön pitäisi vetää kaapelit koko Suomeen. Villi veikkaukseni on, että ko. investointi ei ainakaan pienentäisi sähkölaskua.. 

Nollatutkija

#104 Re: Valtio mukana petoksessa

2015-01-19 06:51:04

#4: - Valtio mukana petoksessa 

 Valtion rooli sähkömarkkinoiden avaamisessa oli merkittävä. Sähkömarkkinajärjestelmän vuoksi Suomen sähköhuolto vähitellen rapautuu ja sähkö kallistuu pikkuhiljaa niin hintavaksi, että kaikilla ei ole enää siihen varaa. Käsittelemme siis varsin tärkeää kysymystä. Valitettavasti tämä adressi kuitenkin jää tehottomaksi, se ei iske itse ongelman ytimeen. Tosiasiassa sähkölaskussa ei ole juurikaan "ilmaa" mukana. Sähkön siirtomaksu toki saattaa olla täysin kohtuuttoman kallis, mutta se takaa lakisääteisesti muhkean takuutuoton siirtoyhtiölle. Ilman sitä olisi vaara, että siirtoyhtiö voisi mennä konkurssin. Mites silloin suu pantaisiin, sähkön tulo loppuisi tykkenään?