Adressi Kluuvin gallerian puolesta 2014

Kommentoitu viesti

taiteilija

#19

25.02.2014 19:05

En ole käynyt Kluuvissa enää vuosikausiin, Galleriahan on hankalassa paikassa, takapihalla viidennessä kerroksessa, monen oven ja hissin takana........satunnainen yleisö ei sinne kyllä koskaan uskalla astua....ei ihme että kävijämäärät laskevat ja laskevat...
Muutto Tennispalatsiin olisi järkevää, pääsisi nuori taide sinne missä nuori yleisökin on.
On tämä taiteilijakollegio sitten konservatiivista, kaikkea uudistusta ja muutosta vastustetaan kynsin hampain... :)
Eikö joku taiteilijajärjestö voisi ottaa Kluuvin hoitaakseen, jos paikka on niin ihastuttava???

Vastaukset

Heikki Kastemaa

#20 Re:

2014-02-25 20:37:04

#19: taiteilija -

Taitaa olla neljäs kerros hissillä ja yhden ulko-oven takana. No, sisäänkäyntiä ei tahdo oikein löytää Unioninkadulta ja sisäpiha on suorastaan pelottavan autio, kuollut piste. Voisikohan niille tehdä jotain? Elävöittämistä noille paikoille on ehdotettu ja ideat ovat tervetulleita! Keskusteluissa on käynyt ilmi, että gallerian lopettamista on suunniteltu jo vuosia. Kunnallispolitiikassa on kuulemma tavallista se, että ensin laiminlyödään, sitten haukutaan ja lopulta lopetetaan. Mahtaneeko Kluuvin galleriankin kohdalla olla havaittavissa tällaista hivutusta? Suomen taiteilijat tuskin mikään kollegio on, monituhantiseen ammattikuntaan mahtuu monenlaista mielipidettä. Kluuvin galleria on ollut pidetty galleria varsinkin nuoren polven debyyttigalleriana. Ei sitä saa lopettaa.

toinen taiteilija

#22 Re:

2014-02-27 08:54:52

#19: taiteilija -

Yksikään taiteilijajärjestö ei omilla rahoillaan pitäisi yllä galleriaa tuossa hankalassa paikassa, sisäpihalla neljännessä kerroksessa. Kaikkien järjestöjen omat galleriat ovat katutasossa.

Yhteiskunnan verovaroilla kyllä vaaditaan ylläpidettäväksi täysin kannattamatonta toimintaa paikassa, jonne ei edes yleisö halua tulla katsomaan.  Verovarojen tuhlausta. On paljon järkevämpää laittaa kauungin taidenäyttelytilat saman katon alle Tennispalatsiin.

Espoossa Aarni-galleria hyötyy suuresti siitä, että on Emman kanssa samasaa tilassa. Jos Aarni olisi Espoon kerrostalon sisäpihan neljännessä kerroksessa, ei siellä kukaan kävisi paitsi tietenkin se taiteilija sukulaisineen ja kavereineen joka näyttelyään siellä yrittää pitää....