IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#2516 Re:

10.03.2014 16:01

#2514: -

En ole henkilö joka on ansioituneesti laittanut meille kaikille lukijoille noita sun sanomiasi "turveylistyksiä". Oon lukenut molempia saitteja. Aivan samalla tavalla tuolla naapuriadressissa monet kirjoittelee turvevesistä. Ei siellä kukaan käske toiselle sivustolle vaan annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan!! Oikein kiinnostavaa on lukea ton kaverin linkityksiä. Niistä löytyy faktaa, tilastotietoja ym oleellista joka liittyy turvetuotantoon. Ei kai sulla vaan ala hihat palamaan kun itsekin huomaat kuinka kansanedustajat ym päättäjät on likipit kaikki turpeen käytön kannalla. Sehän se on aina teillä viherpiipertäjillä että alatte mollata toisia kun alatte ite jäädä vähemmistöön. Toivottavasti saadaan jatkossa myäs lukea linkityksiä ja muitakin päättäjien kannanottoja.

Vastaukset


Vieras

#2517 Re: Re:

2014-03-10 16:19:35

#2516: - Re:

 

Kiitokset kannustuksesta. Tässä yksi linkki Lapin Kansa-lehden artikkelista. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sekä lappilainen kansanedustaja Heikki Autto ovat molemmat turpeen käytön kannalla. Tässä artikkeli:

 

 

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ehdotti puheessaan Rovaniemen Energian 100-vuotisjuhlassa, että ensi vuoden alkuun ajoittuvasta turpeen verotuksen korotuksesta luovuttaisiin. Veronkorotus aiheuttaisi käytössä olevasta uusiutuvan energian tukimallista johtuen metsähakkeen tukien alenemisen, joka entisestään heikentäisi kotimaisen bioenergian kilpailukykyä. Se puolestaan lisäisi kivihiilen käyttöä.

Kokoomuksen lappilainen kansanedustaja Heikki Autto kiittelee elinkeinoministerin esittämiä linjauksia. Autton mielestä Vapaavuoren avaus helpottaisi useita tämän hetken akuutteja ongelmia.

– Kotimaisen energian kilpailukykyä täytyy nyt vahvistaa kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla. Energiaomavaraisuutta pitää vahvistaa määrätietoisesti. Se on huoltovarmuuskysymys. Lisäksi kotimaisten energianlähteiden käytön lisääminen ja tuonnin vähentäminen vastaavasti vahvistaa vaihtotasetta. Sekä raha että työ kannattaa pitää Suomessa, Autto kiittelee.

Autto tukee myös Vapaavuoren vaatimusta turpeenottolupien käsittelyn tehostamisesta. Tällä hetkellä turvetuotannossa olevien alueiden määrä supistuu, kun vanhoja poistuu tuotannosta nopeammin kuin uusia lupia ehditään käsitellä.

– Viranomaisten tehtävänä pitäisi olla vastuullisen ja järkevän toiminnan mahdollistaminen eikä estäminen. Tällä hetkellä erilaisten lupaprosessien hitaus on yksi merkittävimmistä suomalaisen työn ja elinkeinotoiminnan esteistä. Vapaavuori osoitti hyvän paikan aloittaa byrokratian purkutalkoot, Autto kommentoi.