Haasta Jyrki Katainen elämään 3kuukautta toimeentulotuella!

Kommentoitu viesti

opiskelija

#255 Voi hyvää päivää

27.03.2014 07:15

Haastaakaa samalla itsenne kaikki turhasta narisijat. Opiskelija saa verojen jälkeen tukea maksimissaan kuussa vajaan 470e, josta pitäisi maksaa kaikki; ruoka, liikenne, oppimateriaali ja vuokra. Olkoonkin, että monet asiat on opiskelijoille halvempia, mutta silti, monelle ei jää käteen vuokran jälkeen mitään.

Kumma juttu muuten, oletteko miettineet, että miksi kymmenentuhannet kouluttamattomat (koulutus pahasti kesken) opiskelijat löytävät joka kesä itselleen työtä, mutta työttömät eivät kesäkuukausiksi?

Ja jännä juttu on myös se, että Jyrki on joskus nähnyt vaivaa asemansa eteen ja elää varmasti koko ajan mielettömässä paineessa. Teidän mielestänne ei ole oikein, että sellaisesta maksetaan? Eiköhän saman tien laiteta sitten sama palkka leikkauslääkärille ja raksaduunarille (tai tasataan erot verotuksella!). Ja katsotaan kauan Suomessa riittää koulutettua porukkaa vaativiin, vastuullisiin ammatteihin. :))))

Vastaukset

Rahaton

#257 Re: Voi hyvää päivää

2014-03-27 07:33:08

#255: opiskelija - Voi hyvää päivää

Ei monilla varmaan tartte paljoa itseään tuohon haastaa. Itellä se pieni toimeentulotuki jonka sossu suostuu maksamaan ei jätä paljoa rahaa käteen. Hyvällä tuurilla rahaa jää 200e kuukaudeksi mutta yleensä vain 100e.

Nuo kaksi summaa on enemmänkin ne millä monet joutuvat elämään.

mahdotonta

#406 Re: Voi hyvää päivää

2014-04-04 23:55:12

#255: opiskelija - Voi hyvää päivää onkos jollakin taas todellisuuden taju hämärtynyt. Ei sitä helkkarissa kukaan lähde mitään vuokria tai laskuja maksamaan 470 eurosta, äly hoi älä jätä. Monet opiskelijatkin ovat syystä tai toisesta opintotuen lisäksi toimeentulotuen luukulla. Ja kenenkään ei mielestäni tässä muka "hyvinvointivaltiossa" pitäisi joutua leipäjonoon, vaan tarkoitus on että lähes jokainen tulisi toimeen omillaan! mutta ei tule, koska työpaikkoja ei ole kaikille ja sitten kun on, niin palkat ovat liian pieniä elämiseen.