Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

Kommentoitu viesti

Kääntötakki

#305 Re: Re: Oikeasti.

05.04.2014 08:52

#304: - Re: Oikeasti.

Ote kolarilaisen kansanedustajan ja Kolarin kunnanvaltuuston puheenjohtajan julistuksista hänen nettisivuiltaan:

-------------------------------------------

"Aarteet tunturien kätkössä" - Lapin maaperä kätkee sisäänsä valtavat luonnonrikkaudet. Kaivostoimintaa on jo käynnissä monin paikoin, mutta emme ole vielä nähneet, miten suuria mahdollisuuksia tämä elinkeino tulee luomaan lapin yrittäjille ja kaikille ihmisille. Muutamassa vuodessa koko valtakunta on herännyt puhumaan tästä Lapin kullasta. On todella valitettavaa, että Suomalaiset yhtiöt Outokumpu ja Rautaruukki saneerasivat pois toiminnastaan kaivostoiminnan juuri, kun se toimiala oli nousemassa kukoistukseen. Nyt on vain lähdettävä myös suomalaisten rahoittajien, myös valtion toimesta uudestaan liikkeelle. Kolarin Hannukainen tarjoaisi erinomaisen kentän suomalaisille yhtiöille hakeutua mukaan menestysalalle. Tulemme näkemään vielä voimakkaan teollisen kasvun ajan tällä sektorilla.

----------------------------------------

Sama mies Kolarin kirkkoherrana 1980 ja -90-lukujen vaihteen aikoihin oli sitä mieltä, että matkailu pilaa Lapin luonnon. Silloin kaivettiin oja Kesänkijärveltä Ylläkselle ja rakennettiin lumetusjärjestelmää.

Vastaukset


Vieras

#310 Re: Re: Re: Oikeasti.

2014-04-06 06:04:59

#305: Kääntötakki - Re: Re: Oikeasti.

Mahtaa Urkki kääntyillä haudassansa seuraillessaan, miten jälkipolvien keskustalaiset raiskaa hänen rakastamaansa lappia!