Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle

Kommentoitu viesti

Epätoivoinen

#308 Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

05.04.2014 15:02

,mutta valitettavasti se siltä näyttää ! Suomi on pahin kehitysmaa tässä suhteessa, että lainsäädäntö sallii ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden vallata kansallisomaisuutta ja muutaman täysin ymmärtämättömän kolarilaisen kunnallispoliitikon siunauksella tuhota ainutlaatuisen luonnon ja kasvavan matkailuelinkeinon.

Eihän voi olla demokratian mukaista, että pieni kolarilainen vassariporukka saa tehdä näin kauaskantoisia ja peruutamattomia päätöksiä, jotka koskevat ihmisiä ja luontoa paljon laajemmalti kuin vain Kolarissa. Samalla tuhoutuu se satojen miljoonien arvoinen omaisuus, jonka muualta Suomesta olevat Lappia rakastavat ihmiset ovat investoineet loma-asuntoihin. Kuka korvaa tämän menetyksen ? Kuka korvaa paikallisten matkailuyrittäjien ja työntekijöiden menetykset ja elinkeinon tuhon ? Kolarin valtuuteut eivät ota tästäkään mitään vastuuta.

Tämän suuruusluokan päätökset täytyy olla valtakunnantasoisia päätöksiä eikä niitä saa tehdä pikkukunnan pikkupoliitikot, sillä asia on heille aivan liian iso ! Eivät kolarilaiset kunnanvaltuutetut omista Ylläksen alueen luontoa, joten heillä ei voi olla valtuuksia päättää sen tuhoamisestakaan !

Asia vaan on niin, että matkailu ja kaivostoiminta eivät sovi yhteen ! On käsittämätöntä, että jotkut vielä kuvittelevat, että kaivostoiminta tuo lisää vaurautta Kolariin ja samalla matkailua voidaan kasvattaa. Se on nollasummapeli ja itse asiassa vielä huonompi, sillä, jos, kaivos avataan, niin matkailu kuihtuu lopullisesti eikä paluuta ole. Eikä kaivos edes työllistä kolarilaisia, vaan työntekijät tulisivat Puolasta ja Tsekeista yms. eikä Kolariin jäisi kuin tuhottu luonto ja hävitetty tulevaisuus. Verotuloja kaivoksesta ei tule kuten monissa kaivoskunnissa jo on jouduttu toteamaan !

En vieläkään jaksa uskoa, että Suomen eniten matkailusta riippuvassa kunnassa tehtäisiin näin järjettömiä päätöksiä. Asetelma tuo väistämättä mieleen neukkulan toimintatavat, joita nytkin voi seurata parhaillaan tiedotusvälineistä. Kun demokratiaa oikeasti ei ole, niin lopputulos on tuhoisa ! Toivon loppuun asti, että suuren vastustajajoukon ääni kuuluu, mutta samalla pelkään, että ne muutamat tietämättömät ja ymmärtämättömät jääräpäät toimivat juuri päinvastoin vaikka vain osoittaakseen, että heillä on valtaa ! Mutta Kolarin valtuutetut myös muistakoot, että valta tuo mukanaan myös vastuun ja se ei tässä tapauksessa ole kevyt kantaa, jos kaivoksen tulon hyväksytte ! Nykyiset ja tulevat sukupolvet tulevat kiroamaan teidät  alimpaan helvettiin, jos  hyväksytte kaivoksen tulon ja siten syyllistytte Ylläksen luonnon ja kokonaisen elinkeinon tuhoamiseen ! Toivottavasti nukutte yönne hyvin, jos tuon järjettömyyden teette !

Toivon, että Kolarin kunnallisvaltuutetuille annetaan faktatiedot tämänhetkisestä Kolarin kunnan elinkeinorakenteesta, kaivoksen aiheuttamista todellisista vaikutuksista ja sen aiheuttamista uhkista sekä matkailuelinkeinon kehityksestä ja talous- ja työllisyysvaikutuksista viimeisten kymmenen- kahdenkymmenen vuoden aikana sekä sen kasvupotentiaalista.

Valitettavasti kaivosyhtiön palkkaaman konsultin tekemä YVA-selvitys ei ole lainkaan objektiivisesti laadittu, vaan selvästi tilaustyö, jossa vähätellään tai on täysin ohitettu kaivoksen aiheuttamat ilmiselvät haitat. YVA-selvitykseen viittaaminen jonkilaisena todisteena kaivoksen vaikutuksista on valitettavasti tosiasioiden ja asioita ymmärtävien ihmisten avointa pilkkaamista !

Vastaukset


Vieras

#311 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

2014-04-06 07:24:54

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

Täysin samaa mieltä! Näin valtavan ison asian ei pitäisi olla pelkästään Kolarin kunnanvaltuuston päätettävissä.

vieras

#318 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

2014-04-06 11:35:28

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin 

Tällaisilta Moraalittomilta politiikoilta valta pois välittömästi,nämä voitais asettaa Sylky kupeiksi Markettien eteen .


#324 Re: Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

2014-04-07 07:46:14

#308: Epätoivoinen - Vaikea uskoa todeksi, että muutama kunnallispoliitikko voi tuhota koko länsi-Lapin

joka ei pysty matkailuammattiaan harjoittamaan kaivoksen rinnalla täytyy siirtyä muihin hommiin.näin ihmiset ovat tehneet vuosisatoja.ei matkailuala ole mikään pyhälehmä.sielläkin RAHA RATKAISEE.