STOP Ortelan koulun lakkautukselle!

Kommentoitu viesti

Altti Salomäki

#30 Re: Salomäen Altti!

12.05.2014 13:20

#28: Heini Kuula - Salomäen Altti!

Heini, asiakokonaisuus on niin laaja, että sen tiivistäminen muutamaan lauseeseen on vaikeaa. Yritän silti. Pahoittelut vaikeaselkoisuudesta. Alla mielipiteeni 10 rivillä.

Jos koulurakennuksista luovutaan, se tehdään pakon edessä. Koulujen kunto on huono. Rakennukset on korjattava, tai ne leviävät käsiin kuten Nummen koululle kävi. Esimerkiksi Keskuskoulussa oli talvella vesiputken vuoto, koska putkien käyttöikä on ummessa. Vastaava vuoto opetuskerroksissa johtaisi koulun sulkemiseen ja koulunkäyntiin vuoroissa.

Remonttien ajaksi lapset on pakko sijoittaa toisaalle. Koska paikkaa nimeltä "toisaalle" ei ole olemassa, on uusia tiloja pakko ensin rakentaa Tuomelaan ja Nummelle, joihin niitä on mahdollista ylipäänsä saada. Remontteja on lykätty, koska 1. ne maksavat ja 2. ihmiset eivät pidä siitä että lapset joutuvat muualle kuten Hätilän päiväkotiesimerkkisikin osoittaa.

Valitettavasti sellaista vaihtoehtoa ei ole, jossa kaiken annetaan jatkua ennallaan ja rapistua käyttökelvottomiksi. Vähimmillään iso joukko kouluja remontoidaan ja lapset ovat töiden ajan evakossa. Jos Ortelan rakennus osoittautuu olevan sellaisessa kunnossa, että välittömiä korjauksia ei tarvita, kannatan ratkaisua jossa koulu säilyy. Remontti tulee silloinkin Ortelassa vastaan joidenkin vuosien kuluttua.

Vastaukset

Minna

#37 Re: Re: Salomäen Altti!

2014-05-13 06:43:47

#30: Altti Salomäki - Re: Salomäen Altti!

En huomannut missään mainintaa, että annetaan olla ja rapistua. Huomasiko joku muu? JOS nämäkin asiat olisi hoidettu ajoissa, ei Hämeenlinnalla olisi melkein kaikissa kouluissa sisäilmaongelmia. MUTTA kun kaupungilla on ollut kiireempi hoitaa muita asioita, esim moottoritien kattaminen, Verkatehtaan rakennelma, SCC... kaikki tämä on ajanut peruspalveluiden (koulut, terveydenhuolto...) ohi.

 

Ja on ihan turha sanoa, että ne varat tulevat eri budjetista: samoista verovaroista ne budjettirahat jaetaan. Joskus vain voisi miettiä, miten se jako tehdään ja mikä on oikeasti tärkeää.