Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

Kommentoitu viesti


Vieras

#83 -

15.05.2014 13:28

Mahdollisimman monta tuulivoimalaa rannikolle!!! Tuulivoima on tulevaisuutta, jos aiotaan vähentää ydinvoimaa ja haitallisia kaasuja tuottavia energianlähteitä. Suomi on valovuosia muita maita jäljessä tuulivoiman suhteen. Olisi meidänkin aika herätä tälle vuosituhannelle!

Vastaukset

Suodattamatonta oikeaa tietoa on

#85 Re: -

2014-05-15 17:44:33

#83: - -

Suomen Tuulivoimayhdistyksen pj:
Koska tuulivoimaloiden polttoaine on ilmaista ja puhdasta auringon energiaa, syrjäyttää se aina muuttuvilta kustannuksiltaan kalliimpaa tuotantoa, tyypillisesti fossiilisella energialla tuotettua. Kun sähkö hinnoitellaan markkinoilla kulloinkin kalleimman tarvittavan tuotannon mukaan, laskee tuulivoima näin tehokkaasti sähkön markkinahintaa.
Vastine edellä olevaan väitteeseen:
Tuulivoima on syöttötariffeineen aivan ylivoimaisesti kalleinta sähköä markkinoillamme. Mikään muu sähköntuotanto ei edes kysyntäpiikkien aikana - siis keskitalven kovimpina pakkaspäivinä - kehtaa pyytää vastaavia hintoja. Ja silloinhan tuulivoimalat yleensä seisovat, kun ei tuule. Ne joutuvat silloin käyttämään säätövoimalla tehtyä kallista sähköä ja tosiasiassa nostavat markkinahintaa. Asia on siis täysin päinvastoin, kuin puheenjohtaja Suominen väittää. Melkoinen koijari!

 

Luontoarvot kunniaan

#86 Re: - EI RANNIKOLLE NÄITÄ MYLLYJÄ

2014-05-15 17:57:29

#83: - -

Selkämeren kansallispuisto on perustettu vaalimaan tämän rannikkoalueemme ainutlaatuisuutta.  Olisi ristiriitaista pystyttää näin arvokkaalle luonnonvaraiselle alueelle näitä teollisuusluokan jättimäisiä tuulivoimaloita.  Pori Peittoonkorven alueella kukaan ei edes viitannut tämän hiljaisen rannikkoalueen olevan juuri Selkämeren Kansallispuiston tuntumassa ja näin tapahtui suuri vahinko tälle arvokkaalle pyrkimykselle, mikä oli myös aikanaan kovalla taistelulla luonnon puolesta saatu aikaan.  Nyt Luvian Oosinselän alueelle eli myös Selkämeren Kansallispuiston välittömään läheisyyteen ollaan tekemässä yhtä lailla suurta virhettä ja näitä samoja teollisuusluokan jättimäisiä myllyjä pystytettäisiin 35 kappaletta!

Oikeaa tietoa kansalaiselle

#87 Re: - OIKULLINEN JA RIITTÄMÄTÖN TUULIVOIMA

2014-05-15 18:03:30

#83: - -

Tuulivoimayhdistyksen pj Jari Suominen:
Markkinahinnan laskuksi voidaan arvioida noin 0,3 snt/kWh, jolloin Suomen arvioidulla sähkönkulutuksella 90 TWh/vuosi sähkön markkinahinta laskee noin 5 000 miljoonaa euroa.
Vastine edellä esitettyyn:
Empiirisesti tiedämme, että sähkön kuluttajahinta on korkeinta siellä, missä tuulivoiman osuus sähkön tuotannosta on suurinta. Saksan, Tanskan ja Englannin sähkömarkkinat ovat jo nyt isoissa vaikeuksissa tämän vuoksi. Suomalaiselle sähkön kuluttajallekin tukiaisten varassa pyörivät voimalat ovat tuoneet hurjan korotuksen laskuun.
Tuulivoimayhdistyksen pj Jari Suominen:
Kyseessä on siis todella kannattava sijoitus, koska niin energiaomavaraisuuden paranemisen kuin fossiilisten ja muidenkin päästöjen vähenemisen lisäksi yhteiskunnan voidaan laskea hyötyvän yhdestä tuulivoimaan sijoitetusta eurosta jopa reilut 10 euroa.
Vastine edellä esitettyyn:
Tuulivoima on kannattavaa vain syöttötariffitukea saavalle liikemiehelle. Ja sitä kannattavampaa se on, mitä isommasta veroparatiisista on kysymys. Minun logiikkani mukaan jokainen tuulivoimateollisuudelle annettu euro aiheuttaa yhteiskunnalle tappioita.

 


Vieras

#93 Re: -

2014-05-22 21:18:35

#83: - -

Ei yhtäkään tuulivoimaa edes rannikolle. Tuulivoima tarvitsee tuekseen tavanomaista voimaa sille ajalle kun ei tuule. Nämä "tukivoimalat" (eli säätövoiman) ovat halpoja rakentaa mutta kalliita (ja saastuttavia) käyttää.

Tuulivoiman kustannuksiin pitää huomioida näiden säätövoimaloiden kustannuksien lisäksi myös sähköverkkoon tehtävät muutokset jotka eivät ole halpoja.