Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!

Kommentoitu viesti

Täsmennystä päättäjillekin
Vieras

#10 Erilaiset erityisluokat

21.05.2014 11:11

Aloitteessa mainitut lukumäärät hieman ihmetyttävät. Keskivertomäärän lisäksi voisi toki mainita, että osalla erityisluokista maksimikoko on 10 oppilasta. Avustajia ei suinkaan ole joka erityisluokalla kokoaikaisesti. Esim. omassa 10 oppilaan luokassani avustajaresurssia on 7-10h/vk. Oletan aloitteessa mainittujen lukujen tarkoittavan esim. vaikeavammaisten luokkia. Tekstistä voi muodostua virheellinen kuva muille kuin eo:n ammattilaisille... 6-8 oppilasta, 1 erityisope ja 4-5 avustajaa... Näyttää paperilla ylelliseltä! (ja voi siksi houkuttaa säästämään juuri tuosta syystä...)


Muutoin olen kyllä aloitteen kannalla!

Vastaukset

Noora Peltoniemi
Adressin tekijä

#11 Re: Erilaiset erityisluokat

2014-05-21 14:44:26

#10: Täsmennystä päättäjillekin - Erilaiset erityisluokat

Välitin terveisesi aloitteen edustajalle Minna-Maaritille. Tekstejä ei voi enää missään tapauksessa muuttaa, kun aloite on jo tarkastettu. Mutta tämähän onkin vain aloite lainsäädännön laatimiseksi. Tässä tapauksessa ennallaan pysymiseksi. Ei ehdotelma uudeksi laiksi. Aloite on haastaavaa täsmentää, koska erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja erityisluokkia on niin monenlaisia.

Tärkeintä on herätellä päättäjät tällä pitämään lainsäädäntö ennallaan. Ja ennen kaikkea viimeinen lause on tärkein: avustajia ei voida lukea osaksi oppilas-opettaja suhdetta.

Kiitos huomiostasi!