Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!

Kommentoitu viesti


Vieras

#19

18.06.2014 19:24

Hei, onko kansalaisaloite yhä tärkeässä roolissa, vai ollaanko nyt pääsemässä vaikuttamaan muilla keinoilla? Miksi kansalaisaloite ei ole saanut kovinkaan paljoa kannatusta? Kuinka monta nimeä siihen tarvitaan ja mihin mennessä?

Vastaukset

Noora Peltoniemi
Adressin tekijä

#20 Re:

2014-06-19 06:10:42

#19: -

Hei!

 

On toki. Se on ainut tapa, jolla eduskunnan voi VAATIA käsittelemään asia. Mutta se vaatii 50 000 allekirjoitusta. Ongelma taitaa olla siinä, että ihmiset eivät kesäaikaan ole kovinkaan motivoituneita (ymmärrettävästi) nousemaan barrikaadeille. Lisäksi kansalaisaloitteen allekirjoitus vaatii tunnistautumisen esim. verkkopankkitunnuksilla, mikä on paljon työläämpää, kuin esimerkiksi tämä adressi.

Nyt kuitenkin on näyttänyt hetkittäin lupaavalta, että kehysriihen päätös voisi olla mahdollista purkaa tämän avustaja-asian osalta, joten odotellaan elokuulle budjettiriiheä. Ja toki lomakauden jälkeen on syytä alkaa isommalla volyymilla markkinoimaan kansalaisaloitetta.

Täytyy kuitenkin muistaa, että kansalaisaloitteella haetaan yleensä muutosta jo olemassa olevaan lakiin, ja tässä tapauksessahan kyse on vielä vain suunnitelmasta. Siitä johtuen adressi on ollut helpompi ja nopeammin kasattava konsti vaikuttaa ko asiaan riittävän pian. Ja päätynyt jo ministereidenkin käsiin. Kansalaisaloitetta kun ei saa eteenpäin eikä luovutettua, ennen kuin se käsittää sen 50 000 nimeä.

 

 

-Noora