Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti

Mikko Laaksonen

#329 Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

24.08.2011 15:48

#328: Pirkka Keskinen - Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

Kunnianloukkaus on nimenomaan paikkansapitämättömän tiedon levittämistä. Esität täällä väärää tietoa laista.

Rikoslain mukaan:

»Joka
1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka
2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,
on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.
Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.»
(Rikoslain 24. luku, 9 §[1])

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnianloukkaus

Tässä on nyt kysymyksessä selkeästi arvostelun esittäminen poliittisen toiminnan osalta todennettavien lähteiden kautta. Arviot rasismista ja fasismista perustuvat tässä tapauksessa todennettaviin ketjuihin. Ne eivät ole sen kummempia kuin esimerkiksi Vihreän toimijan kutsuminen "viherpiipertäjäksi" tai "hipiksi" tai Vasemmistoliittolaisen kutsuminen "viherstalinistiksi".

Joskin voinee luonnehtia että se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Voi olla, että olet sekoittanut asian yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen - rikokseen. Tästä ei kuitenkaan voi olla kysymys, koska asia ei koske mitenkään kyseisten veijareiden yksityiselämää vaan vain heidän poliittista toimintaansa.

Suhtautumisesi Nuivaan vaalimanifestiin on kovin naiivi. Sokea reettakin näkee jo kauas, että vaalimanifesti on rasismiaan peittelevä rasistinen propagandakirjoitelma, joka ryhmälleen tyypillisesti perustuu perusteettomaan vääristelyyn.

Jos kyseessä olisi eduskunnassa ja kunnanvaltuustoissa edustuksetta olevan ääriryhmän kirjoittelu, asian voisi jättää sikseen, mutta kun kyseessä on kuuden eduskunnan kolmanneksi suurimman ryhmän edustajan kirjoittelu, niin pakkohan sitä on arvostella.

Vastaukset

Pirkka Keskinen
Hämeenlinna

#332 Re: Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

2011-08-24 16:07:45

#329: Mikko Laaksonen - Re: Re: Koodi on yksinkertainen ja Suomen Sisun jäsenet ovat fasisteja

Silkkaa haukkumista natsiksi, rasistiksi tai fasistiksi ei voida pitää minään poliittisen toiminnan arvosteluna. Perustelusi fasismista ovat täysin riittämättömät (juu, luin analyysisi tuossa Terho-ketjussa, jossa Oula Lintula pisti sinulle luun kurkkuun).

Lisäksi kunnianloukkaus on asianomistajarikos, eli loukatun tulee itse hakea asiassa oikeutta. Periaatteessa siis mikä tahansa mainitsemasi viherpiipertäjä-nimittelykin voisi tulla syytteen alaiseksi. (Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske tosin esitti hiljattain, että kansanedustajiin kohdistuvat kunnianloukkaukset tulisi käsitellä asianomaisen tahdosta riippumatta, mutta tämä tuskin tulee käytännössä toteutumaan kovinkaan laajasti).

"Sokea reettakin näkee jo kauas, että vaalimanifesti on rasismiaan peittelevä rasistinen propagandakirjoitelma, joka ryhmälleen tyypillisesti perustuu perusteettomaan vääristelyyn."

Olen täysin eri mieltä. Antaisitko esimerkin tällaisesta perusteettomasta vääristelystä?