Vetoomus Meri-Rastilan, Kivinokan ja Vartiosaaren puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#6 VARTIOSAARI PELASTETTAVA

20.08.2014 15:56

Minusta  nyt ei pitäisi yhdistää kaikkia asioita/alueita samaan. Kivinokkahan on nyt 'pelastettu'. (Itse olisin kyllä mieluummin uhrannut Kivinokan, jossa valmiina metrorata vieressä ym,)

Sen sijaan Vartiosaaren pelastaminen vaatisi nyt kaiken huomion ja tarmon. Sille oma adressi isolla , ja paljon muutakin huomiota ja toimintaa. Kaupungilla on yhtä aikaisesti useiden alueiden rakentamissuunnitelmat ja jo meneillään esim. Kalasataman ja Kruunuvuoren rakentaminen, Lisäksi on Länsi-Pasilaa ja Länsimetron suuntaa ym. Kalasataman ja Arabianrannan välinen Kyläsaaren pöpelikkökin joutaisi rakentaa pikemmin ja siten yhdistää se em. alueisiin (Kalasatama ja Arabianranta). Eikö näissä riitä vähäksi aikaa?

 Luonnontilaisen ja kulttuurisestikin arvokkaan Vartiosaaren rakentaminen olisi menetys, jota ei millään voisi enää koskaan korvata. Vartiosaari tulisi ehdottomasti säilyttää kaupunkilaisten käytössä virkistysalueena, jonka käyttöä voidaan hallitusti lisätä pienin parennuksin, kuten monet ovat ehdottaneetkin. Ei tarvittaisi kuin laituri veneilijöille ja lauttayhteys ("föri")salmen lyhyen matkan päästä Lajasalon Reposalmessa - ja kenties kahvilapalveluita.

Vartiosaaren rakentaminen on täysin hullu ajatus.Lisäksi on visioitu siltoja ja raitovaunulinjaa sinne. Tällaiset suunnitelmat tarkoittasivat koko Itä-Helsingin rantamaisemien (Marjaniemi, Laajasalo ym.) muuttumista peruuttamattomasti. Mikä Helsingissä on hienointa - juuri meren läheisyys ja hienot ranta-alueet ja saaristo kaupunkilaisten käytössä.

Lauma

 

Vastaukset

Hanna-Leena Ylinen
Adressin tekijä

#7 Re: VARTIOSAARI PELASTETTAVA

2014-08-21 15:23:50

#6: - VARTIOSAARI PELASTETTAVA 

Tämä adressi tehtiin syksyllä 2013 kolmen samaan aikaan osayleiskaavoituksella uhattuna olevan alueen puolesta. Emme halunneet "kilpailuttaa" alueita keskenään, sillä olennaista on, että Helsingin kaupunkisuunnitteluun tulisi kokonaisvaltainen muutos: yhtäkään tärkeää luontoaluetta ei saisi uhrata rakentamiselle, vaan asunnoille tulisi löytää tilaa jo rakennetuilta alueilta. Adressia perustettaessa ei vielä tiedetty, ettei Kivinokan asuntojen osayleiskaava tulisi etenemään. Kaavoitusta ja politiikkaa jonkin verran seuranneena en kuitenkaan hämmästyisi, jos asuinrakentaminen Kivinokalle nousisi vielä uudestaan esille. 

Helsingin uuden yleiskaavan visioita katsellessa hahmottuu, että Vartiosaari, Ramsinniemi ja Meri-Rastilan metsäalue koko laajuudessaan ovat kaupungin johdolle ja suunnittelijoille samaa Laajasalosta alkavaa "merellisten asuinalueiden" vyöhykettä, jolle on tarkoitus uhrata kaikki Itä-Helsingin luonnonrannat ja jota tullaan perustelemaan samasta suunnitelmasta löytyvällä raitiotiellä. Siksi erityisesti Meri-Rastilan ja Vartiosaaren yhdistäminen samaan adressiin on luontevaa.

Meri-Rastilan osayleiskaavan virkamiehet ja kokoomuspoliitikot lobbasivat joulukuussa 2013 valtuustossa läpi väitteellä, että 85 prosenttia metsästä säästyisi. Tämä oli vedätystä, sillä jo toukokuussa 2013 Laiturilla järjestetyssä kaavakahvilassa oli nähtävissä, että asuinalueen oli tarkoitus jatkua koko nykyisen metsän alueelta Ramsinniemen kautta Vartiosaareen.

Itse koen, että paras tapa myös Vartiosaaren puolustamiseksi, on puolustaa kaikkea metsä- ja rantaluontoa niin Itä- kuin Länsi-Helsingissäkin. Kaavoitus ehkä tarjoillaan palasina, mutta kaupungin osalta kyse pitäisi olla suurista linjoista ja kokonaisuuden hahmottamisesta.

Vartiosaarelle on kyllä olemassa omakin adressi. Se löytyy täältä:

http://www.petitions24.com/pelasta_vartiosaari




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…