Siuntion motocrosstoiminnan jatkamisen puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#17 Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

01.10.2014 05:40

#12: ilonpilaaja(ko?) - paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Kiitos näkökannasta. Yksi mielestäni tärkeä komponentti tämän kaltaisissa ongelmatilanteissa joidenkin yksilöiden halu asettua-asumaan alueelle, jota sen nykytoiminta kuormittaa kyseisen yksilön kannalta katsottuna. Olisiko yhteiskunnallisesti järkevämpää markkinoida alueita niiden sisältämien "ominaisuuksien" mukaisesti, vai alkaa riitelemään jokaisen "paluumuuttajan omista lähtökohdista, joita riittää joka lähtöön ja riidat sen kun lisääntyy.

Kerron esimerkin.70-luvulla muutti Seutulantienvarteen perhe pohjoisesta ja alkoi valittamaan lentomelusta.No lentokenttää ei siirretty , mutta miksi ihminen, ihmiset jotka häiriintyvät äänistä haluavat vartavasti muuttaa alueelle joka niitä tuottaa ?

Olisikin yhteiskunnallisesti ehkä mielekästä markkinoida ja kehittää alueita jo olemassaolevien tosiasioiden pohjalta. On kestämätön ajatus voida huomioida jokaisen paluumuuttajan eriävät tarpeet, kyllä lähtökohta pitäisi olla se ettei kukaan voi tulla alueelle jota rakennettu talkootyöllä vuosia, ja sanoa Kuninkaana, tämä ei käy minulle, minä muutan tänne ja te lähdette. Yhteensovittaminen olisi mahdollista rakentamalla erittäin kallis meluvalli , mutta olisiko järkevämpää laittaa nekin rahat nuorisotyöhön ja vanhuksien hoitoon ja asuttaa Crossiradan ympäristö moottoriurheiluhenkisillä perheillä, jotka ovat erittäin suuria veronmaksajia. ?

Seppo i. Manninen 0400-455589

Vastaukset

ilonpilaaja(ko?)

#18 Re: Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle

2014-10-01 14:59:27

#17: - Re: paluumuuttaja - ei kiitos motocross radalle 

 Näkökulmiahan on monenlaisia. Puolesta ja vastaan. Esitin vain omani.

Sinänsä harmillista että tartuit paluumuuttaja kohtaan. Olisinhan voinut muuttaa kunnan sisälläkin sen 500 metriä ja se olisi edelleenkin sellainen kohta johon itse haluaisin puuttua. Itsehän esitin vain oikeutuksen sille miksi en adressia kirjoittanut. Vaikka olisin asunut koko ikäni Siuntiossa, olisin silti kiitollinen nykyisen radan siirtämisestä muualle. Jos olisin edes hitusen innoissani crossista niin varmaan puhuisin asian puolesta. Toiset on koiraihmisiä, toiset kissaihmisiä. 

Eikä tässä ole kyse mistään lentokentästä. Tiedän kyllä mitä tarkoitat viittauksellasi. Tällaisella kaavoitustoiminnalla nyt sattuu olemaan jatkoseuraamuksensa. Kaavoitetaan, myydään, myönnetään luvat ja kuunnellaan sitten uusien veronmaksajien mielipiteitä, toimitaan niiden pohjalta jos toimitaan. Siksi ko. rata tulisikin ensisijaisesti siirtää sellaiseen paikkaan joka on sille ja kunnan kehitykselle paras mahdollinen. Sama pätee kaikkiin muihinkin kunnallisiin kehityshankkeisiin. 

Ei olisi Siuntio ensimmäinen tapaus, eikä viimeinen.

Siinä olet täysin oikeassa, että alue markkinointi on tonttimyynnissä vähintäänkin kyseenalaista johtuen siitä, että niitä myy yleensä ulkopuolinen myyjä jolla ei ole faktuaalista tietoa mistään. Kaikki tieto tulee toisen käden kautta. Toisekseen painotetaan ylenmalkaisesti hyviä puolia, mutta ei osata mainita motocross rataa, lentokenttää tai tulevaa lämpökeskusta tai alkaa rekkaliikennettä keskusta-alueen läpi. Koska kuka sitä haluaisikaan sitten enää maksaa pyydettyjä summia ko. alueen tonteista? 

Toki oma otsikkonikin oli alkuperäisessä kommentissa hieman pielessä.