Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Kommentoitu viesti


Vieras

#340 Muutosta Ylen uutisoinnissa

03.11.2014 12:27

YLE  Uutiset  Ulkomaat  3.11.2014

Israel ja Gazaa hallitseva Hamas-järjestö eivät ole pelkästään verivihollisia. Hamasin johtamasta Gazasta lähetetään potilaita hoidettavaksi Israelin sairaaloihin.

Hamas-järjestön johtajien sukulaisia hoidetaan israelilaisissa sairaaloissa, kertoo Jerusalem Post -lehti.

Hamasin korkeimpaan johtoon kuuluvan Mousa Abu Marzoukin syöpää sairastava sisar saa parhaillaan hoitoa Israelissa. Hänen kerrotaan olleen Israelissa hoidettavana useita kertoja aikaisemminkin.

Lokakuussa Israelissa uutisoitiin Hamasin johtajan Ismail Haniyan tyttären olleen hoidettavana tel Avivissa sijaitsevassa Ichilovin sairaalssa. Hänen kerrottiin kärsineen rutiinioperaation komplikaatioista.

Israelin tiedotusvälieet ovat kertoneet myös Haniyan lapsenlapsen saaneen hoitoa Israelissa.

Gazaa hallitseva ääri-islamilainen Hamas-järjestö pitää tavoitteenaan Israelin tuhoamista. Järjestö on kuitenkin ilmoittanut pitävänsä pitkäaikaista tulitaukoa mahdollisena, samoin kuin tietynasteista yhteistyötä Israelin kanssa.

Israelin viranomaiset sallivat viikoittain potilaiden pääsyn Israelin sairaaloihin Länsirannalta ja Gazasta humanitaarisin perustein. Useimmiten potilaat otetaan vastaan, kun palestiinalainen lääkäri on tehnyt asiaa koskevan anomuksen.

Israelin terveydenhoito-olot ovat selvästi paremmat kuin palestiinalaisalueilla.


Oma kommentti. Jos Hamas ja yleensä palestiinalaishallinto olisivat käyttäneet avustusvarat alueidensa hyvinvoinnin kehittämiseen, eikä aseisiin ja tunneleiden rakentamiseen, hekin olisivat saaneet kohotettua alueidensa hyvivointia. Sehän avustusvarojen tarkoitus on ollut.
Yhden tunnelin hinta on arviolta yli 2 miljoonaa euroa ja niitä viime kesänä tuhottuja oli n.30 kpl. Kaikkiaan silloin arveltiin olevan n.50.kpl. Nyt Hamas kertoo kaivavansa uusia ja korjaavansa vaurioituneita.

https://www.facebook.com/linkkipankki/posts/1530484403832019

 

Vastaukset


Vieras

#341 Re: Muutosta Ylen uutisoinnissa

2014-11-03 12:54:11