Ilotulitus ammattilaisten tehtäväksi

Kommentoitu viesti

Ano Nyymi
Porvoo

#1 Hoah...

06.01.2009 02:50

Tähänkö sitä ollaan tulossa. Muutamien idioottien takia, koko homma pitäs muuttaa ammattilaisille ainoastaan. Tavallisille, EI VÄÄRINKÄYTTÄVILLE ilotulittajille vuoden vaihtumista on mukava juhlia ilotulitteilla ja kun itse osaa turvallisesti räjäyttää ilotulitteita, niin ei sitä pidä rajoittaa. Itse juhliminen tulitteilla on aivan eri asia, kun katsoo kun jotkut muut juhlii. Tämä on verrattavissa siihen, että toinen katsoo euroviisuja telkkarista ja omana viihteenä olisi se, että katsoisi, kun se toinen katselee telkkaria... Ja tämä kunnan järjestämä ilotulitus on jo ideana idiottimainen, koska kaikki eivät yksinkertaisesti halua käyttää verorahojaan siihen, että ne pommitetaan taivaan tuuliin. Itselleni se on sama, mutta en usko että kaikille on. Ja tosta sun "saastuttamis"- käsitteestä voin sanoa sen verran, että perusteles paremmin. Autot saastuttaa, lentokoneet saastuttaa, eläimet saastuttaa, jopa ihmisten uloshengittämä hiilidioksidi saastuttaa. Jos LAILLISESTI saa ampua 12 tuntia vuodessa ilotulitteilla, ei se mielestäni maailmaa kaada. Ja tätä ennenaikaista pamauttelua voitaisiin kontrolloida siten, että myyntiaika olisi jatkossa 29-31 päivä, kaikki saisivat rakettinsa hommattua ja vähentyis ennenaikainen pamauttelu ja täten silmävammariskit.

Vastaukset

Pirjetta Kesseli

#10 Re: Hoah...

2012-12-31 21:40:00

#1: Ano Nyymi - Hoah...

Onko tulitus nyt NIIN tärkeää, että sen suoma ilo ylittää haittavaikutukset ?

Minusta ei siltä näytä.

Kesällä Helsingin puistoissa, rannoilla ja meressä on suuri määrä tuliteroskaa. Nurmikolla voi noeta itsensä, jos ei huomaa katsoa tarkkaan, missä kohtaa on ammuttu raketteja. Nokea voi olla paljon.
Lapset ja lemmikit nokeavat itsensä puistoissa ja rannoilla, VAIKKA NÄIDEN PITÄISI OLLA NIITÄ PUHTAITA VIRKISTYSPAIKKOJA kaupungissa.

Tulitteissa on runsaasti erilaisia myrkyllisiä metalleja kuten rikkiä, strontiumia ja alumiinia. Palamisessa syntyy lisäksi dioksiineja sekä runsas määrä pien- ja nanohiukkasia, joilla on kyky kulkeutua sydämeen ja nenän hajuepiteeliä pitkin myös aivoihin.

Lain mukaan tulitteita sää käyttää uutena vuotena 8 tuntia. Tämä ei kuitenkaan toteudu, eikä toteutumista pystytä mitenkään tyydyttävästi valvomaan. Sen vuoksi tulitteet tulee saattaa laittomiksi ja lopettaa tällaisen muinaisen kiinalaisten saastuttavan kulttuurin matkiminen. Se ei vastaa enää nykypäivän kriteerejä, toiveita tai tavoitteita.

Joka vuosi parikymmentä suomalaista nuorta saa silmä- tai kuulovamman tulitteista.
Täysin turhasta.

Autoilu toki saastuttaa, mutta jos huollat katalysaattoriasi, minimalisoit käytön mahdollisuuksien mukaan ja muutenkin ajat suositusten mukaisesti, voit vähentää päästöjä erittäin merkittävästi.

Ilotulitteiden kanssa ei tällaista säätömahdollisuutta edes ole, on vain "enemmän ja isompia paukkuja".

Autoilun tai lentämisen voi perusteella elintarvikkeiden, tavaroiden ja ihmisten kuljetuksilla aikana, jolloin hevosia ei juuri kellään enää ole eikä aikaa matkustaa purjelaivoilla tai pyöräillä.

SADAT TUHANNET SUOMALAISET KÄRSIVÄT PIENHIUKKASTEN AIHEUTTAMISTA TERVEYSHAITOISTA

- miksi siis kärsimyksiä pitää ehdoin tahdoin lisätä?

Helsingin kaupunki laittaa tulituksiin noin 15 000 euroa. Seurauksena on elämys joillekin,
mutta myös se, että ilmanlaatumittarit näyttävät punaista usean tunnin ajan uudenvuoden vastaisena yönä.

Saastepilven aikaan kaupungin viranomaiset suosittavat, että että pienet lapset, ikäihmiset, sydän- ja hengitysoireista kärsivät ovat sisätiloissa kunnes saasteet postuvat muualle.
Nämä ihmiset, joita siis esim. Helsingissä on kymmeniätuhansia, joutuvat olemaan sisällä vankina - kaltaistesi ajattelemattomien tulitefanien takia.

Minusta olisi mukava lähteä kävelemään ulos, mutta se on tulituksen vuoksi hankalaa (asun keskustassa ja kaikkissa puistoissa ja rannoilla ammutaan).

Myös maan sadattuhannet lemmikkiperheet kärsivät tulituksista lemmikkinsä kanssa.

Entä villieläimet??


ONKO TULITUS KAIKEN VÄÄRTI?

MINÄ HALUAN, ETTÄ TULITUKSEN HARRASTUS LOPETETAAN KOKONAAN.

- MUTTA EI AINAKAAN NIIN, ETTÄ FIRMAT ALKAVAT HOITAA JOKA KYLÄN JA KAUPUNGINOSAN TULITUKSIA,

JOLLOIN TULITUSTEN MÄÄRÄ EI NYKYISESTÄ VÄHENE.

Puhdas ilma ja puhdas ympäristö on kaiken tämän arvoinen.

 

---

#13 Re: Hoah...

2013-01-01 21:38:09

Niin, kielletään toki, sittenhän saadaan lukea kuinka monia vammoja aiheuttaa omatekoiset räjähteet. Se on aivan varma että siinä kohtaa aletaan soveltamaan itse ilotulitteita ja siihenhän nyt ei insinöörin oppia vaadita että osaa arvata seuraukset...