Psykologi Aku Kopakkalan saatava säilyttää työpaikkansa

Kommentoitu viesti


Vieras

#89

10.12.2014 14:09

Ensin Aku Kopakkala keväällä 2014, sen jälkeen verisuonikirurgi Taija Somppi ja kilpirauhasen hoito ja nyt professori Karhikkala Joensuusta on "viralliseksi itseään kutsuvan" lääketieteen hampaissa. Tämä kaikki syystä, että nämä lääkärit ovat seuranneet tutkimustuloksia muualtakin maailmasta ja käyttävät hoitomenetelmiä, joista Suomen lääkäriliiton, STM:n ja THL:n lääkärit eivät saa rahallista hyötyä. Todennäköisesti he ovat sijoittaneet lääketeollisuuden osakkeisiin, jotka tukevat Thyroxin, Voxran ja statiinien tuotantoa, jolloin uudistusmieliset tutkimustulokset ovat heille myrkkyä. He siis potkivat niitä lääkäreitä, jotka eivät syö heidän kädestään.

Vastaukset

Angiina

#90 Re:

2014-12-10 14:22:33

# 89: -  

 

Ranskalainen Charpantier kehitti vuonna 1950 ensimmäisen neuroleptin, klooripromatsiinin. Lääkkeen alkuperäisenä tarkoituksena oli vähentää leikkauspotilaiden kokemaa jännittyneisyttä.

Klooripromatsiinia testattiin rotilla ja sen havaittiin tekevän niistä passiivisia sekä välinpitämättömiä ympäristön vaara- ja häiriötekijöiden suhteen. Ihmiskokeissa klooripromatsiinin havaittiin aiheuttavan keskushermoston toiminnan lamaantumista. Vuonna 1952 havaittiin, että klooripromatsiini vähensi psykoottisuutta skitrofreniapotilailla. Tämän jälkeen neuroleptien käyttö laajeni nopeasti psykoottisiin ja maanisiin potilaisiin, jolloin aiemmin käytetyistä hoitokeinoista, kuten potilaan eristämisestä, voitiin usein luopua. Neuroleptit ovat sittemmin korvanneet skitsofrenian aikaisemmat hoitomuodot, sähköshokkihoidot ja lobotomian.

Ei ole yllätys että viime vuosina on julkisesti väitetty monien neurolepteja valmistavien yhtiöiden johtaneen lääkärikuntaa tietoisesti harhaan julkaisemalla tutkimuksiaan valikoidusti, tarkoituksenaan muun muassa salata tietoa neuroleptien aiheuttamista terveysriskeistä. Myös lääkäri itse voi unohtaa kertoa mielenterveysongelmista kärsiville potilailleen aloitettavan lääkityksen kaikista sivuvaikutuksista ja vaikeudesta lääkettä lopetettaessa.

Suomessa kuolee suuri määrä ihmisiä vuosittain lääkkeiden haittavaikutuksiin ja ristivaikutuksiin.