poikien ympärileikkaus tulee sallia Suomessa

Kommentoitu viesti

Eve Sani
Adressin tekijä

#1

11.12.2014 05:55

Nyt on aika tehdä jotain kirjoita nimesi adressiin

Vastaukset

ami

#15 Re:

2014-12-17 10:56:54

#1: Eve Sani -  

Vastauksissa valitettavasti kuvastuu hyvin millä monet ajattelevat ja onhan se tiedossa että kouluttamattomat 18-35 miehet, ovat kaiken uuden edessä epäluuloisimpia. Mitä tulee ympärileikkaukseen se olisi sallittava vain ja ainoastaan valvotuissa ja hyvin varustelluissa olosuhteissa ja suorittajalla pitää olla länsimaisen lääketieteen kirurgian tutkinto omalla erityisosaamisensa alueella. Tärkein asia koko hommassa on se että leikkaus perustuu ainoastaan lääketieteelliseen tarpeeseen ja että leikattava henkilö ja huoltaja (jos on kysymyksessä alaikäinen)  sekä lääkäri antaa siihen pätevät lääketieteelliset perustelut ja suostumuksensa. 

Sekin on tutkittu, että ympärileikatuilla miehillä on parempi hygienia ja siitä johtuen myös heidän kumppaneillaan on vähemmän erilaisia genitaalialueen tulehdus- tai virusperäisiä sairauksia.

 

Kimmo Halonen

#23 Itsemääräämisoikeus vs uskonnonvapaus

2014-12-24 14:28:27

#1: Eve Sani -  Nyt on aika tehdä jotain

Ympärileikkaus olisi saatava lakiin. Nykyinen tilanne, jossa poikien ympärileikkausta ei pidetä rikoksena on minusta kestämätön. Jos alaikäisen ympärileikkausta ei säädetä rikokseksi, on sen siirtäminen ilmaiseen terveydenhuoltoon lapsen kannalta paras ratkaisu, joten ehdotuksesi hyväksyminen parantaisi islamilaisten (ja vähävaraisten juutalaisten) poikien asemaa.

 

Uskonnonvapaus on henkilökohtainen oikeus, joten kenelläkään ei ole oikeutta päättää jonkun vakaumuksesta toisen puolesta. Vanhempien oikeus liittää alaikäinen lapsi uskonnolliseen yhteiskuntaan tulisi poistaa.

ulos maasta

#35 Re:

2014-12-29 13:15:32

#1: Eve Sani -  

Tuollaiset perverssit pedofiilit ja lasten pahoinpitelijät tulee karkoittaa Suomesta.

Sairaanhoitaja

#60 Re:

2015-01-20 09:01:28

#1: Eve Sani -  

 Ympärileikkaus Suomessa tulee sallia vain ja ainoastaan lääketieteellisistä syistä. Ihmisen silpominen ja kehoon kajoaminen muista syistä on eettisesti väärin. Olen nähnyt sairaalassa kuinka kivuliaita ympärileikkaukset oikeasti ovat.

hyi helvetti

#74 Re: sairasta ihmisen silpomista

2015-02-28 09:32:10

#1: Eve Sani -  

 Eiköhän luonto ole luonut ihmisen sellaiseksi kuin on joten ei siihen tarvita tällaisia perversioita uskonnon nimikkeellä.

Yhtälailla voisi leikata ämmiltä alapään tai vaikka korvat irti"uskonnollisista syistä".

Suuret uskonnot ovat Yksi

#83 Re:

2015-04-17 11:30:55

#1: Eve Sani -  

 Kunnioitan paljon uskonnollisia käytäntöjä, mutta kaikesta mikä on aikansa elänyt ja mikä on ollut erhettä tulisi luopua. Profeettamme Jeesus poisti ympärileikkauksen ulkoisesti. Sama sydämen ympärileikkaus mikä on alusta saakka ollut (5.Mooseksen kirja 10:16) on ikuisesti voimassa, jolla me pelastutaan. Lasta tulee suojella kaikelta kärsimykseltä ensimmäiset vuodet, kasvattaen rakkaudella jotta hänestä tulisi Jumalan mielenmukainen kaikkiin hyviin tekoihin valmis ihminen. Neljä ensimmäistä vuotta ovat tärkeimmät, niin ne vuodet mistä aikuisena ei muisteta mitään, mutta ovat kuitenkin taakkana alitajunnassa.