Suomen pohjavesiä ei saa myydä ulkomaalaisomistukseen!

Kommentoitu viesti

Arto Kilponen

#126 Miksi ei saa myydä?

29.12.2014 19:15

Haluaisin tietää, että miksi väki on niin jyrkästi myymistä vastaan? Paljonko sitä pohjavettä on, kuinka paljon suomalaiset tarvitsevat sitä ja ennenkaikkea, miksi sitä ylijäävää osuutta ei saisi myydä?

Sen sijaan olen täysin sitä vastaan, että myytäisiin alihintaan tai annettaisiin pois (vrt. kaivoslaki). Siitä pohjavedestä on saatava kunnon hinta ja sitä ei missään tapauksessa saa myydä ostajan ehdoilla. Me määrätään hinta, me määrätään ehdot ja jos ei kelpaa, niin ole ilman.

Allekirjoitin kuitenkin adressin ja toivon monen muunkin tekevän niin.

Vastaukset

arto. lohvansuu

#129 Re: Miksi ei saa myydä?

2014-12-30 10:25:31

#126: Arto Kilponen - Miksi ei saa myydä? 

 Maailmalla on myyty vesiä pois ja hinnat pompsas kansalaisille.  Ehkä suomi joutuu ne myymään kun velat tulee maksuun.  Systeemin tarkoitushan on velkaannuttaa kansat ja valtiot.  Tyhmät päätttäjämme voivat myydä ja kehua kun saivat hyvän hinnan.  Niinhän kenkättiin Kemira ja Pohjois-Euroopan isoin fosfaatti esiintymäkin.  Nyt sitäkin ostetaan Norjalaisilta kaksinkertaistui heti hinta ja vaikuttaa kaikkeen mitä ostetaan. Mutta kuka voisi määritellä ylijäämäveden ?   Kuka tietää tulevasta muuta kuin jotta vesi on aina päivä päivältä arvokkaampaa. Möiskö afrikkalaiset vetensä pois ?

Vesimies

#137 Re: Miksi ei saa myydä?

2015-01-03 12:44:05

#126: Arto Kilponen - Miksi ei saa myydä? 

 Vesi on ihmisoikeus. Onhan ihmisoikeudet muutenkin myyty, mutta miksi myydä itsestään selvää kansallistaomaisuutta pois. Tiedossa on että puhdasvesi tästä maailmasta on kortilla, puhdas vesi on syy seuraaviin "öljysotiin". Näillä ostoksilla suuryritykset yrittävät saada etulyöntiaseman tuohon sotaan, rauhanomaisin keinoin.

Tässä veden myyntiasiassa on selvä pelin henki, se ei ole tyhmä joka ostaa. se on täysin järkeä vailla joka myy.

Pentti Savolainen

#141 Re: Miksi ei saa myydä?

2015-01-13 11:32:08

#126: Arto Kilponen - Miksi ei saa myydä? 

Kyllä vettä saa myydä, ei vesivarantoja. Päätösvalta pitää säilyttää suomalaisilla, joko valtiollisilla tai kunnallisilla toimijoilla.