Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

Matias Jokinen
Nivala

#54

22.01.2007 15:22

Korostaisin vielä taulukon "Kognitiiviset häiriöt"-osaa, joka on ristiriidassa asiatekstin "Äskettäin raportoidun laajan epidemiologisen tutkimuksen mukaan kannabiksen pitkäaikaiskäytöllä ei ole negatiivisia vaikutuksia kognitiivisiin toimintoihin (Lyketsos & al. 1998)." -kanssa.



"Runsaan käytön riskit, pitkäaikaishaitat: Nuorena aloitettu säännöllinen käyttö haittaa normaalia nuoruusajan kehitystä. Runsaan ja pitkäaikaisen käytön arvellaan lievästi heikentävän henkistä suorituskykyä. Se korjautuu käytön loputtua.

Pitkäaikaiskäytöllä lienee lieviä vaikutuksia kognitiivisiin toimintoihin, joskin tutkimustulokset ovat ristiriitaisia. Tutkittaessa hoitoon hakeutuneita pitkäaikaiskäyttäjiä on todettu aivotoimintojen häiriöitä, jotka saattavat korjautua vähitellen raittiina aikana Heinälä 1998; Lundqvist 1995, mutta tästä ollaan erimielisiä Hall, Solowij & Lemon 1994."



Lisäisin vielä Päihdelinkin tekstin riippuvuudesta:

"..Kannabiksen säännöllinen ja päivittäinen käyttö voi johtaa riippuvuuteen, joka on valtaosin psyykkistä. Mahdolliset vieroitusoireet ovat lieviä. Niitä ovat ärtymys, ahdistus, vapina, hikoilu, huonovointisuus ja unettomuus. Vieroitusoireita esiintyy lähinnä silloin, kun runsas ja pitkäaikainen käyttö lopetetaan äkkiä. Kannabista kokeilleista noin 10 %:n arvioidaan tulevan riippuvaiseksi siitä. Riippuvuus lienee yhtä yleistä kuin alkoholin käyttäjillä, mutta harvinaisempaa kuin tupakan tai opioidien käyttäjillä Heinälä 1998. Erään toisen arvion mukaan kannabiksen riippuvuusriski on tuo sama 10%, mutta alkoholin 15%, opiaattien 23% ja nikotiinin 32% Saarnio 2000, 160."

http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/?c=Kannabis


Olisi vähintäänkin toivottavaa, että nämä kannabiksen vastustajat eivät nolaisi itseään kommenteilla tyyliin "painukaa vitun pedofiilikettutyttönarkkikommarit damiin," vaan esittäisivät _perusteltuja_ argumentteja.

Kiitos.

Allekirjoitin.


Vastaukset


Vieras

#3048 Re:

2011-06-28 16:55:26

#54: Matias Jokinen -  

 yksinkertaisesti sanottuna asiallisin teksti tällä tällä sivustolla