Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin

Kommentoitu viesti

mh

#185 ELÄKE

22.03.2015 07:50

Laura Räty vastasi sähköpostiini että lääkärit eivät tee ratkaisuja omien lääkärilausuntojen perusteella vaan niihin vaikuttaa esim se millä paikkakunnalla asut,ammatti,koulutus ja jne,

elikkä samoilla vammoilla esim työtön ja korkeakoulunkäynyt ,jää työtön kaiken ulkopuolelle tai vastaavasti Lappilainen ja Helsinkiläinen, jää Lappilainen nuolemaan näppejään,miten tälläinen rasistisuus ja eriarvoisuus on Suomessa mahdollista,emmekö me ole kaikki samanvertaisia jos meillä on samat vammat/sairaudet,eli tuo kertoo jo miten tavallisia työntekijöitä sorretaan ja kasvatetaan sitä eriarvoisuutta,tulevaisuudessa kukaan tavallisista ei saa todennäköisesti hoitoa tai eläkettäkään koska eläkeikää nostetaan jatkuvasti(paitsi herroilla)!

Vammoja ja oireita ym sairauksia on itselläkin ja se miksi oikeuksiani poletaan koko ajan on käynyt hyvin selvästi ilmi,en asu uudellamaalla,enkä ole korkeastikoulutettu mutta vammautunut olen ja siitä on monenlaista faktaa,on myös käynyt ilmi että toiset vammautuneet saavat ilman kuvauslöydöksiä työkyvyttömyyseläkettä ja vammaistukia sekä pelkillä kivuilla,minulle taas kela sanoi että kipu ei ole syy saada etuuksia!

Huonosti menestyy tämäkin adressi ,ku ketään ei kiinnosta ,ketä se ei liikuta omien tai läheisten kokemusten perusteella!

Miettikää kenelle äänenne annatte,annatteko sen jo valmiiksi rikkaille,samoille itseään täynnä oleville vai kansalaiselle joka tietää mitä oikea elämä on  ja osaa arvostaa kaikkia ihmisiä tasapuolisesti!

Vastaukset

nyt saa pimittäminen riittää

#186 Re: ELÄKE

2015-03-22 10:32:33

#185: mh - ELÄKE 

 Tämmöinen kirjoitus osui täällä pohjoisen suunnalla silmiin. En tosin pysty arvioimaan, että onko sdp puolueelle tarpeen nostaa asiaa ensin, jotta saadaan äänestäjät liikkeelle?
Tuon aiemman Helsingin Sanomien kirjoituksen perusteella sdp ei saanut tehtyä hallituksessa; yhtään mitään parannuksia näihin asioihin. Vaan eihän sitä koskaan sdp:stä tiedä.
Juttu, Älä Sairastu vakavasti Suomessa, julkaistu Iisalmen Sanomien nettisivuilla 17.3.2015 ja on ihanakannatettava näkökulma. Koska eikös nyt kuntien ja kaupunkien sosiaalitoimet laiteta monissa tapauksissa maksamaan eläke ja vakuutusyhtiölle kuuluvia kustannuksia?

abcdef

Suomessa on varovaisen arvion mukaan yli 10 000 ihmistä jotka kamppailevat ylivoimaista vihollista vastaan. Tämä monen tuhannen henkilön voittamattomaksi toteama taho on eläkeyhtiö. Tarkemmin sanottuna, eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkäri. Ylivoimaista valtaa käyttävät eläkeyhtiöiden lääkärit ovat vaikuttaneet tuhansien potilaiden ja heidän perheiden elämään erittäin negatiivisesti. Vakuutusyhtiöiden ja heidän edustajiensa päämäärä on ollut näissä tapauksissa vain ja ainoastaan se, että ihminen ei saa apua. Inhimillisyys eikä edes lääketieteelliset faktat ei ole rajoittamassa näiden tahojen häikäilemätöntä valtaa. Valtaa joka näkemykseni mukaan siis perustuu ainoastaan taloudellisen voiton tekemiseen ja pienen ihmisen alistamiseen. Eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkäreiden on oltava näissä tapauksissa erittäin ammattitaitoisia, voidaan jopa puhua uskomattomasta ennustukseen viittaavasta lahjasta. Tähän tulkintaan voidaan päätyä sen vuoksi, että nämä eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkärit voivat antaa diagnoosin ja päätöksen työkyvystä vaikka eivät ole potilasta tavanneetkaan. Erittäin kovaan ammattitaitoon viittaa toki myös se seikka, että kun potilaan on aiemmin todennut ja diagnosoinut työkyvyttömäksi monen eri alan pätevöityneitä lääkäreitä, nämä diagnoosit eivät vaikuta millään muotoa eläkeyhtiön lääkärin päätökseen. Potilas saa siis terveen paperit.

 

Tämä kärjistetty näkemykseni eläkeyhtiöistä ja heidän lääkäreistään näiden tuhansien ihmisten kohdalla perustuu siihen tosiseikkaan, että olen nähnyt omin silmin henkilöitä joilla on vakava sairaus ja tästä huolimatta eläkeyhtiö on todennut henkilön täysin työkykyiseksi. Työkykyiseksi, vaikka siis moni eri erikoistunut lääkäri on todennut henkilön työkyvyttömäksi ja jopa esittänyt työkyvyttömyyseläkettä. Nämä todelliset väliinputoajat sen lisäksi että he kamppailevat terveytensä ja jaksamisensa kanssa päivittäin, ovat tilanteessa jossa heidät määritellään työkykyiseksi ja työkyvyttömiksi. Työkykyisyys määritelmä tuo sen tosiseikan että tällöin henkilöllä ei ole oikeutta työkyvyttömyyseläkkeeseen. Todellinen työkyvyttömyys taas takaa sen, että henkilö ei pysty ottamaan mitään työtä vastaan.

On aika muuttaa järjestelmää. Eläkeyhtiöillä ei tule olla valtaa kävellä sairaiden ihmisten yli. Asiantuntijalääkärijärjestelmä pitää luoda täysin uusiksi. Erikoistuneista asiantuntijalääkäreistä koostuvan ryhmän tulee nauttia luottamusta ja valtaa siinä määrin, että sen delegaation päätös on pitävä esimerkiksi juuri työkyvyttömyyseläke päätöksissä. Toivon, että tuleva eduskunta ottaa asiaan pikaisesti kantaa ja aloittaa asian käsittelyn viipymättä. Suomessa vakavasti sairastuneen työkyvyttömänkin tulee saada oikeutta ja inhimillisyyttä. Tällöin henkilöllä on enemmän voimavaroja huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Timo Suhonen (sd)
Eduskuntavaaliehdokas
Savo-Karjalan vaalipiiri
Varkaus


Eihän tiietysti nuoremmat ehdokkaat tiedä kuin vähäsen asioista. Voi jospa mahdollisimman moni ehdokkaista kuitenkin uskaltaa kirjoittaa nyt vaalien alla näkemyksiään tästä aiheesta julki!
Ja vanhemmat ja poisjääneet laittavat tietonsa muille reilusti jakoon.