Merimetsot riistalinnuiksi

Kommentoitu viesti

Tutustu tutkimuksiin

#299 Re: Re:

03.08.2015 06:53

#294: Pölhis - Re:  

 On paljonkin näyttöä, tutustu tutkimuksiin (RKTL ja Luke).

Vastaukset

Pölhis

#301 Re: Re: Re:

2015-08-03 07:25:56

#299: Tutustu tutkimuksiin - Re: Re:  

 Europan Kommisio on toistaiseksi eri mieltä ja LUKE/RKTL tuottaa tutkimuksensa asiakkailleen ja Rista- ja kalatalousnäkökulmasta, joten tutkimusten lähtökohta ei ole luonnon kannalta täysin neutraali. 

Kiinnostavaa on esimerkiksi, että kun muut tutkimukset osoittavat, että merimetson ravinnosta on n. 46% särkikalaa, niin RKTL/LUKE ilmaisee asian näin: 

Saaristomeren kolonioissa massaltaan merkittävimmät kalalajit olivat ahven, särki, kivinilkka, silakka, härkäsimppu, kiiski, kuha ja lahna

Saaristomerellä rannikon eri osissa sijainneiden kahden kolonian ravinnonkäyttö erot eräiden kalalajien kokonaismassan suhteissa olivat seuraavat: sisälahdessa ahventa 24 %, särkeä 18 % ja kuhaa 10 % ja ulompana merellä ahventa oli 35 %, särkeä 8 % ja kuhaa 1 %.

Tuolla tavalla saadaan näyttämään siltä, että merimetson pääravinto on ahven ja tämä ei muiden tutkimusten mukaan pidä paikkaansa. Toki tämä on tutkimus koskee vain rajattua aluetta ja alueellista vaiheteluja saattaa esiintyä, mutta objektivisuuden kannalta olisi suotavaa, että lueteltujen kalojen kokonaismäärä päätyy lähelle 100%, jotta jokainen voi todeta ettei annettu tieto ole harhaanjohtavaa.