Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava

Kommentoitu viesti

Säästösyistä...

#184 Re: Homevaivat liioiteltuja usein

24.08.2015 21:38

#167: - Homevaivat liioiteltuja usein 

Kuvaat kylläkin aivan todellisia homeoireita. Höperöä kommentissasi on kuitenkin ajatuksettomuus siitä, etteikö metsän ja asunnon / työpaikan ilmanvaihdollisilla olosuhteilla olisi mitään eroa, tai sillä eroavaisuudella mitään merkitystä.

Ei näitä oireita oikein pysty "pois argumentoimaan", vaikka jopa terveydenhuollon työterveystoimijat on siihen opastettu, säästösyistä, että korvauksia ei tarvitsisi menetetystä työterveydestä maksaa ja että taakka jäisi vain työntekijän harteille, ei vahingossakaan edes jaettavaksi usein jo entisen työnantajan kanssa.

Ikävää riittävän pahasti altistuneelle ja sairastuneelle on se, että oireet palaavat usein entistä vahvempana jo pienemmästäkin altistuksesta, kun immuunisysteemi ja hermoston toiminta on hermotoksiineilla eli myrkyillä saatettu väärin toimimisen tilaan.

 

Vastaukset

Lääkärit yrittävät auttaa

#185 Re: Re: Homevaivat liioiteltuja usein

2015-08-26 12:55:18

#184: Säästösyistä... - Re: Homevaivat liioiteltuja usein 

Nykyisistä homepeloista suuri osa on joukkohysteriaa. Ihmiset projisoivat homepelkoihin masennustaan ja ahdistustaan; tulevaisuus pelottaa, taloudelliset huolet ahdistavat. 

Homeongelmista kärsivät ihmiset kokevat epämääräisiä oireita: keskittymisvaikeuksia, aivosumua, palan tunnetta kurkussa... Suurin osa ihmisistä kärsii joskus elämänsä aikana samantyyppisestä oireilusta, asuipa sitten iglussa tai VVO:n asunnossa.

Terveydenhuollon ihmiset yrittävät parhaansa mukaan auttaa potilaita, eivät he ole salaliitossa kaupungin kanssa. Usein on vain niin, että mitään objektiivisia löydöksiä ei ole. Potilaan limakalvot ovat terveen väriset. Nuha voi olla tavallista voimakkaampi vasovagaalinen refleksi, joka häviää ihmisen ikääntyessä. Vanhusten limakalvot eivät enää reagoi yhtä voimakkaasti kuin terveen nuoren ihmisen. Nuhaa voi ilmaantua lämpötilaerojen yhteydessä, esimerkiksi siirryttäessä pakkasesta lämpimään. Nuorella terveellä ihmisellä autonominen hermosto toimii vielä hyvin. Voimakastuoksuinen ruoka voi aiheuttaa nuhaa herkille jne.

Lääkäri on aika neuvoton osan homeongelmaisten kohdalla. Kaikki lääketieteelliset testit ovat normaaleja, esimerkiksi keuhkofunktiotutkimukset normaaleja. Silti potilas haluaa pitkää sairauslomaa töistä, sillä hetipaikalla työpaikan oven avatessa iskee väsymys, kolotus, päänsärky jne.

Nykyään on aika usein vielä niin, että kaikki "homekohteessa" tehdyt sisäilmatutkimukset ovat normaaleja, homeita ei löydy. Kyllä lääkäri on kyseisessä tilanteessa puun ja kuoren välissä; potilas haluaa pitkää sairauslomaa mutta psykiatrille potilas ei tahdo mennä. Paradoksaalisesti homeoireet helpottavat, kun potilas pääsee kesämökille homeitten ja mikrobien keskelle. Luonnossa kun kasvaa tuhansia homelajeja, varsinkin sateinen metsä on mikrobistoltaan runsas.

Toki jos asunnosta löytyy hometta tai vesivaurioita, talot on pikimmiten korjattava. Homeethan lahottavat talon ennen pitkää eikä se ole yhdenkään kiinteistönomistajan toive. 

Ongelmana ovat ihmiset, joista ei löydy mitään sairautta ja rakennukset, joista ei löydy mitään hometta. Pitääkö veronmaksajien korvata kyseisten henkilöiden eläkekulut?