Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan

Kommentoitu viesti


Vieras

#810

10.09.2015 12:18

Itse asiassa en todellakaan halunnut vahvistaa allekirjoitusta vaan avasin viestin poistaakseni siinä mahdollisesti olevan nimeni. Olen täysin Sipilän ehdotusten kannalla ja allekirjoitusten kerääminen tällä tavalla on harhaanjohtavaa. Joten voitteko poistaa allekirjoitukseni!
terveisin Maija Heinonen

Vastaukset

p

#815 Re:

2015-09-10 12:28:52

#810: -  

 Osaat varmaa lukee.  Enneku nimees kirjottelet mihkää. Eikä täs oo mitää harhaajohtavaa, ihmisten asialla,jotkut puhaltaa samaan hiileen,toiset tulee siivellä,,,,

hoitaja, ex-myyjä

#1552 Re: Älä hyvä ihminen,et voi olla tosissas!

2015-09-20 12:08:51

Olet varmaankin hyväpalkkaisessa toimessa, työaika ma-pe 8-16, pari kahvitaukoa ruokatauon lisäksi. Tuleeko edes hiki töitä tehdessä? Pääset viikonloppuisin lasten harrastuksiin tai vapaalla olevan miehen kanssa viettämään laatuaikaa.. tai kenties tapaat sukulaisiasi viikonloppuvierailuilla tai seurustelet vapaalla olevien ystäviesi kanssa. Pääset pääsiäisenä kirkkoon, vappuna hippaamaan, juhannuksena kokolle tai mökille, heinäkuun viikonloppuina tangomarkkinoille, Sulkavan soutuihin tai Porin jazzeihin, Linnanmäen kesäkauden lopetukseen, kauneimpiin joululauluihin ja aijai... kuinka ihana viettää joulua perheen ja suvun kanssa ja sitten vielä vastaanottaa uutta vuotta perinteisin juhlamenoin.

Me taas hoitoalalla teemme raskaista ja likaistakin työtä pienellä palkalla joulut ja juhannukset, vaput ja päääsiäiset, illasta aamuun ja aamusta iltaan. Hiki tippuu, mutta vettä ehdit hörpätä suullisen silloin, toisen tällöin. Se on toisaalta hyvä kun ei tahdo ehtiä vessassa käydä. Usein sattuu olemaan vain yksi vapaapäivä viikossa .. ja kolmen viikon listassa kaksi viikonloppua töitä, yksi vapaa. Lauantai-illat menevät töissä ja sunnuntaina menet aamuun lähes samoilla silmillä, naapuri näet juhlii aamuyölle kun on vapaata. Työtä on viikonloppuisin kaksnkertaisesti, tehdään pienemmällä porukalla. Syömään ehdit aamuvuorossa lähempänä kotiinlähtöä, iltavuorossa on vain lyhyt ruokatauko ja sekin keskeytyy useasti jonkun tarvitessa apua, näin pyhät, arjet. Viiden tunnin päästä kuitenkin pääset kotiin ja kaapimaan jääkaapista mitä sattuu äärimmäiseen nälkään nopeasti löytymään. Mies ihmettelee kuinka voit aina olla poikki, hänellähän on säännöllinen työaika ja viikonloput vapaat, säännölliset ja toimivat ruokailu- ja kahviajat sekä säännöllinen yöuni... mitä nyt ärisee sitä kun herää yöllä ja tapaa sinut katsomasta nauhoitettua mielisarjaasi työvuoron jälkeen tai jopa suihkusta siihen aikaan kun tavan ihmisten pitäisi nukkua.

Tähän siis hyvät työehtojen kiristykset niin a´vot!

Vaihdoin osa-aikaisesta myyjän työstä hoitoalalle juuri sen takia että saisin vihdoin palkkaa, jolla eletään hieman pidemmälle kuin juuri sen tilipäivän. Nyt sitä iloa tavallisesta toimeentulosta varjostaa aiotut leikkaukset. Myös kaupan aukioloaikojen vapautuminen johtaa ilman muuta palkkamuutoksiin, koska eihän "normaalista" työstä makseta enää mitään ihme lisiä. "Kiitos" siitä kuuluu heille, jotka ajoivat asiaa ja haluavat käydä kaupassa mihin aikaan sattuu. No, meillä on jo viikonpäivät ja pyhät ja arjet sekaisin, kohta yöt ja päivätkin ja mennään 24/7. Sillälailla!