Aivoliiton esitteet maksuttomiksi

Kommentoitu viesti

Päivi Seppä-Lassila

#13 Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

10.12.2015 09:57

#12: Heidi Eloranta - HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

Esitteiden kustannukset sisältävät myös tuottamiseen liittyvät kustannukset ennen painatusta. Vaihtoehtona on myös jättää ko. esitteet kokonaan tekemättä.

Sairastunut ja omainen saa liitosta maksutta tietoa. Tämä pystytään turvaamaan Otto & Lahjoita -keräyksen tuotolla kuluvana vuonna, vaikka liitolla ei ole RAY-rahoitusta Kommunikaatiokeskukselle.

Yksityiset palveluntuottajat ja julkishallinto voivat ostaa käyttöönsä materiaaleja Aivoliitosta kuten muistakin järjestöistä.

Aivoliiton jäsenkortti toteutetaan jäsenistön toiveesta, eikä se liity tähän asiaan.

Esitteiden maksullisuus on vain yksi keino, johon liitto on joutunut turvautumaan, kun yleisavustus on pysynyt vuosikausia samalla tasolla ja Kommunikaatiokeskuksen rahoituksen päättyi.

Raha-automaattiyhdistys antaa ensi vuotta koskevan rahoituspäätöksen 17.12., jonka mukaan Aivoliitto sopeuttaa toimintansa.

Voit jatkaa tarvittaessa keskustelua palvelupäällikön kanssa.
 
Päivi Seppä-Lassila
viestintäpäällikkö
Aivoliitto ry

Vastaukset

Heidi Eloranta

#14 Re: Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

2015-12-10 10:16:01

#13: Päivi Seppä-Lassila - Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

Puheterapeuttina näen, että tiedon jakaminen on olennainen osa työtäni. En voi jättää afaattisen kuntoutujani tehtäväksi pyytää Aivoliitosta tietoa, sillä juuri afasian takia hänen on vaikea - jopa mahdotonta - sitä tehdä. Siksi näen, että minulla pitäisi olla tarvittava materiaali. Sama koskee yhdistystä: mielestäni AVH- ja SLI-yhdistyksillä pitäisi olla tarvittavaa materiaalia, jota jakaa eteenpäin tietoa tarvitseville. Sairastuneet ja omaiset kertovat usein, että tiedon saaminen on varsinkin akuuttivaiheessa erittäin tärkeää ja on erittäin raskasta, jos sitä joutuu itse etsimään.

Jäsenkortin nostin yhtenä esimerkkinä esiin, koska siinäkin on päätetty rahankäytöstä. En tiedä missä kokouksessa asiaa on käsitelty, mutta kuulin koko aiheesta vasta, kun sain viimeisimmän Yhdistyspostin, jossa ilmoitettiin tehdystä päätöksestä.

 

Heidi Eloranta

 

Puheterapeutti

#15 Re: Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

2015-12-10 13:40:37

#13: Päivi Seppä-Lassila - Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

 

Hei, 

olisin myös kiinnostunut, miten tuo maksuton tiedonjakaminen käytännössä toimii? Tuleeko potilaan/omaisen tai lapsen/vanhemman olla puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä liittoon? Saavatko he silloin suullista informaatiota vaiko esitteet?

Lasten kanssa työskentelevänä koen tärkeäksi myös Pienen kielipolku ja Ilon askeleet  -esitteiden maksuttomuuden. Olen ohjannut vanhempia tilaamaan ne maksuttomasti netin kautta, kunnes huomasin asian muuttuneen. 

Erikoista, että tulevat tarvitsijat maksavat näin jälkikäteen esitteiden laatimisesta aiheutuneita kustannuksia - mikäli näitä tarkoitit viestissäsi "esineiden tuottamiseen liittyviä kustannuksia ennen painatusta".