Aivoliiton esitteet maksuttomiksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Aivoliiton esitteet maksuttomiksi.


Vieras

#1

04.12.2015 17:27

Olen itse sairastanut aivoinfarktin. Sairaalassa ja poliklinikoilla esitteiden jakaminen ja tieto on tarkeää.

Vieras

#2

04.12.2015 19:56

Tärkeän asian vuoksi.

Vieras

#3

05.12.2015 08:40

Eikö kaikella rahastaminen jo riitä? Kun ihminen joutuu sairauden/läheisen sairauden kanssa "kriisiin" ei ole kykenevä etsimään lisätietoa ympäriinsä,silloin selkeä tiedottaminen on paikallaan.

Vieras

#4

06.12.2015 08:47

Tärkeän asian täytyy mennä eteenpäin ilman maksua. Tämä voi koskettaa meistä tai läheisiämme milloin vain.

Vieras

#5

06.12.2015 13:07

Mielestäni perusteisiin voisi vielä kirjoittaa, että maksullisuus on nähdäkseni ristIriidassa Raha-automaattiyhdistyksen toiminnan kanssa. Mitähän liiton pitäisikään tehdä, jos ei jakaa tietoa Rahiksen rahoilla?

Vieras

#6

07.12.2015 18:07

Törkeitä hintoja

Anonyymi

#7

07.12.2015 19:53

Mieheni menetti puhekykynsä aivoinfarktin seurauksena pari vuotta sitten.

Vieras

#8

08.12.2015 14:06

Lähipiirissä on sairastuneita. Sekä sairastuneelle, omaisille ja läheisille tarvitaan tietoa sairaudesta, jotta tuki/vertaistuki saadaan maksimoitua.
Heidi

#9 Re:

08.12.2015 14:29

#1: -  

 Sain aivoinfarktin melko nuorena, ollessani 31. Siinä myllerryksessä minkäänlaisten esitteiden saaminen oli lähes ylivoimaisen vaikeaa. Apua jos ne olisivat vielä olleet maksullisia!!


Vieras

#10

08.12.2015 17:06

Omaishoitaja on kovilla - varsinkin Espanjassa, missä Suomen tuki puuttuu.
Päivi Seppä-Lassila

#11 Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

09.12.2015 14:56

Hienoa, että Aivoliiton esitteet ovat saaneet tunnustusta ja että niitä pidetään tarpeellisina.

Osa esitteistä on maksullisia. Tämä on myös muiden liittojen esitteiden osalta yleinen toimintatapa. Myös maksuttomia esitteitä on runsaasti vielä tarjolla.

Aivoliitto ei saanut Raha-automaattiyhdistykseltä enää tälle vuodelle rahoitusta Kommunikaatiokeskuksen toimintaan. Alkuvuonna allekirjoitettavana oli tähän aiheeseen liittyvä adressi, johon tuli yli 1 844 allekirjoitusta.

http://www.adressit.com/puhevammaisten_palvelujen_jatko_turvattava

Kommunikaatiokeskuksen rahoituksella Aivoliitto on tehnyt esitteet afasiasta ja kielellisestä erityisvaikeudesta, tuottanut sisällön ja maksanut painatuskulut. Ilman rahaa esitteiden painaminen on mahdotonta.

Aivoliitto myös teki kaiken mahdollisen, muun muassa kävi ministerin avustajan luona, teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja ja julkisti asiaa mediassa.

Tiedote Kommunikaatiokeskuksen rahoituksen loppumisesta

Aivoliiton yhdistykset lähestyivät 23.5.2015 eduskunnan oikeusasiamiestä vetoomuksella Kuka auttaa puhevammaista? Siinä ilmaistiin huoli puhevammaisten syrjäytymisestä, kun Raha-automaattiyhdistys (RAY) päätti lopettaa Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen rahoituksen lähes 20 vuoden toiminnan jälkeen. Vetoomuksessa toivottiin, että Aivoliiton Kommunikaatiokeskuksen toiminnan rahoitus turvataan, jotta sen tarjoamia neuvonta- ja ohjauspalveluja saavat he, joiden elämään näillä palveluilla on suuri merkitys.

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian lähettämässä vastauksessa todetaan, että oikeusasiamies ei valitettavasti voi auttaa tässä asiassa. Oikeusasiamies ei voi muuttaa eikä kumota viranomaisten päätöksiä, eikä puuttua siihen, miten viranomainen on käyttänyt sille lain mukaan kuuluvaa harkintavaltaa, jollei tuota harkintavaltaa ole ylitetty tai käytetty väärin.  

Parin viikon sisään tulee Raha-automaattiyhdistyksen päätös Aivoliiton uuteen hakemukseen Kommunikaatiokeskuksen rahoituksesta. Se pitää sisällään myös Juttu-tuvan rahoituksen. Liiton edustajat ovat käyneet RAY:n valmistelijoiden kanssa keskustelemassa ja perustelemassa, miksi tarvitaan oma rahoitus puhevammaisten palveluille ja asiaa on käsitelty myös RAY:n seurantapäällikön kanssa.  

Mikäli Aivoliitto saa rahoituksen Kommunikaatiokeskukselle, esitteiden maksullisuus tietysti mietitään uudelleen. Liiton tarkoituksena ei ole pimittää keneltäkään tietoa. Jokainen itse sairastanut tai diagnoosin saanut saa itselleen maksutta esitteet, ainoastaan muut joutuvat esitteistä maksamaan. Esitteet ovat olleet maksuttomia niin kauan kuin se on ollut liitolle mahdollista. Rahan vähyys pakottaa tekemään ikäviäkin päätöksiä.

Aivoliiton verkkosivuilla www.aivoliitto.fi on runsaasti tietoa niin aivoverenkiertohäiriöistä, kielellisestä erityisvaikeudesta kuin myös aivoterveydestä. Sivuilta löytyy myös paljon maksuttomia esitteitä tulostettavaksi ja tilattavaksi.

 

Päivi Seppä-Lassila
viestintäpäällikkö
Aivoliitto ry

Heidi Eloranta

#12 HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

09.12.2015 16:31

#11: Päivi Seppä-Lassila - Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

 Hei!

Kiitos viestistäsi. Esitteiden maksullisuutta tosiaan perusteellaan säästösyillä. Mielestäni 4 euron (toimituskuluineen 10 euron) arvioisilla esitteillä ei kuitenkaan säästetä. Tässä muutamia huomioitani ja ajatuksiani:

- Vaikka esitteet painaisi missä, ei yhden esitteen painokulut ole 4 euroa - ellei tilaa todella pientä määrää. Nopealla vertailulla selvitin, että laadukkaita esitteitä saa Suomessa painettua 0,40 euron kappalehinnalla (painosmäärä 1000 kpl). Ulkomailla kustannukset lienevät vieläkin vähemmän. Lisäksi yhden A5-kokoisen esitteen lähettämiseen tarvitaan pieni kirjekuori ja yksi postimerkki - lähettäminen ei siis maksa kuutta euroa.

- Sitä rahaa, jota on, tulisi mielestäni priorisoida esitteisiin eikä esimerkiksi jäsenkortteihin, jotka Aivoliitto painattaa kaikille jäsenyhdistysten jäsenille. Kortilla saa kuulemma Viking Linelta 10 % alennuksen. Korteista maksetaan paitsi paino- myös vuosittain ylläpitokustannuksia niistä vastaavalle firmalle. Ja tulevaisuudessa käyttöön otetaan myös mobiilikortti. Tiedusteltuani syitä jäsenkortille, kuulin, että yhtenä syynä on "yhteenkuuluvuuden tunteen" lisääminen. Tarjouskoodilla jäsenille voitaisiin antaa tarjouksia ilmaiseksi. Tarjouskoodit ovat paljon käyttäjäystävällisempiä ja koodin saanut voi varausta/ostosta tehdessään syöttää sen yrityksen nettikauppaan. Tämä ei myöskään maksaisi mitään. Yhdistyksellämme on pelkästään myönteistä kokemusta tarjouskoodien käytöstä.

- Aivoliiton toteuttama keräys Otto-automaateilla keräsi paljon huomiota. Keräyksellä liitto saikin 47 000 euroa. Esitteet olivat  ennen keräystä maksullisia - ja ne pysyivät maksullisina sen jälkeenkin.

 

Mainitsit, että sairastunut tai diagnoosin saanut saa esitteet maksutta itselleen. Miten? Valtaosa tiedosta annetaan arviointia ja kuntoutusta toteuttavien henkilöiden kautta. Nämä henkilöt joutuvat maksamaan esitteistä, mutta eiväthän he niitä itselleen tarvitse, vaan esitteet annetaan nimenomaan sairastuneille tai diagnoosin saaneille henkilöille. Aivoliiton verkkokaupasta esite on saatavissa vain ostamalla.

 

 

Ystävällisesti,

Heidi Eloranta

Päivi Seppä-Lassila

#13 Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

10.12.2015 09:57

#12: Heidi Eloranta - HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

Esitteiden kustannukset sisältävät myös tuottamiseen liittyvät kustannukset ennen painatusta. Vaihtoehtona on myös jättää ko. esitteet kokonaan tekemättä.

Sairastunut ja omainen saa liitosta maksutta tietoa. Tämä pystytään turvaamaan Otto & Lahjoita -keräyksen tuotolla kuluvana vuonna, vaikka liitolla ei ole RAY-rahoitusta Kommunikaatiokeskukselle.

Yksityiset palveluntuottajat ja julkishallinto voivat ostaa käyttöönsä materiaaleja Aivoliitosta kuten muistakin järjestöistä.

Aivoliiton jäsenkortti toteutetaan jäsenistön toiveesta, eikä se liity tähän asiaan.

Esitteiden maksullisuus on vain yksi keino, johon liitto on joutunut turvautumaan, kun yleisavustus on pysynyt vuosikausia samalla tasolla ja Kommunikaatiokeskuksen rahoituksen päättyi.

Raha-automaattiyhdistys antaa ensi vuotta koskevan rahoituspäätöksen 17.12., jonka mukaan Aivoliitto sopeuttaa toimintansa.

Voit jatkaa tarvittaessa keskustelua palvelupäällikön kanssa.
 
Päivi Seppä-Lassila
viestintäpäällikkö
Aivoliitto ry
Heidi Eloranta

#14 Re: Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

10.12.2015 10:16

#13: Päivi Seppä-Lassila - Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

Puheterapeuttina näen, että tiedon jakaminen on olennainen osa työtäni. En voi jättää afaattisen kuntoutujani tehtäväksi pyytää Aivoliitosta tietoa, sillä juuri afasian takia hänen on vaikea - jopa mahdotonta - sitä tehdä. Siksi näen, että minulla pitäisi olla tarvittava materiaali. Sama koskee yhdistystä: mielestäni AVH- ja SLI-yhdistyksillä pitäisi olla tarvittavaa materiaalia, jota jakaa eteenpäin tietoa tarvitseville. Sairastuneet ja omaiset kertovat usein, että tiedon saaminen on varsinkin akuuttivaiheessa erittäin tärkeää ja on erittäin raskasta, jos sitä joutuu itse etsimään.

Jäsenkortin nostin yhtenä esimerkkinä esiin, koska siinäkin on päätetty rahankäytöstä. En tiedä missä kokouksessa asiaa on käsitelty, mutta kuulin koko aiheesta vasta, kun sain viimeisimmän Yhdistyspostin, jossa ilmoitettiin tehdystä päätöksestä.

 

Heidi Eloranta

 

Puheterapeutti

#15 Re: Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi

10.12.2015 13:40

#13: Päivi Seppä-Lassila - Re: HeiRe: Kommunikaatiokeskus ei saanut rahoitusta - esitteet maksullisiksi 

 

Hei, 

olisin myös kiinnostunut, miten tuo maksuton tiedonjakaminen käytännössä toimii? Tuleeko potilaan/omaisen tai lapsen/vanhemman olla puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä liittoon? Saavatko he silloin suullista informaatiota vaiko esitteet?

Lasten kanssa työskentelevänä koen tärkeäksi myös Pienen kielipolku ja Ilon askeleet  -esitteiden maksuttomuuden. Olen ohjannut vanhempia tilaamaan ne maksuttomasti netin kautta, kunnes huomasin asian muuttuneen. 

Erikoista, että tulevat tarvitsijat maksavat näin jälkikäteen esitteiden laatimisesta aiheutuneita kustannuksia - mikäli näitä tarkoitit viestissäsi "esineiden tuottamiseen liittyviä kustannuksia ennen painatusta". 

 


Vieras

#16

14.12.2015 06:53

Erittäin hyvällä ystävättärelläni oli aivonverenvuoto joitakin vuosia sitten. Joutuu istumaan loppuelämänsä pyörätuolissa oiken puolen halvauksen takia. Siinä syy adressin allekirjoitukseen.

Vieras

#17

14.12.2015 09:39

Näin tärkeän asian tieto ei voi olla maksullista, mielummin vaikka kunnan tukemaa painotyötä

Vieras

#18

14.12.2015 16:19

Aivoliiton esitteet tulee olla maksuttomia ja saatavissa myös netissä. Sitä varten maksamme jäsenmaksuja!

Vieras

#19

14.12.2015 19:03

ei ole varaa maksella kalliita maksuja

Vieras

#20

15.12.2015 17:35

Esitteiden maksullisuus tullee pudottamaan niiden hankinnan minimiin, ja ne korvattaneen mustavalkoisilla kopioilla, joiden luettavuus on huono. Ja tietoa etsittäneen milloin mistäkin nettilähteestä, jonka faktat voivat olla kyseenalaisia.

Vieras

#21

19.12.2015 09:23

Itse aivoinfarktin saaneena koen, että lisäinformaation saamisesta ei pidä maksaa. Sehän on vaan positiivista, jos haluaa lisäinformaatiota vammastaan. Aivoliitto kattojärjestönä
ei voi tehdä tällä(kin) bisnestä!!