Suomen pohjavesiä ei saa myydä ulkomaalaisomistukseen!

Kommentoitu viesti

Jukka Tuohimetsä
Adressin tekijä

#1 Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista

23.02.2010 01:47

Ylen radio toimittaja tuli tekemään meistä juttua. Noh, tässä on meidän "tekemä juttu" siitä jutusta. :D Video puhukoon puolestaan.

http://bambuser.com/channel/supportmarkosihvonen/broadcast/580230

Eli kuten toimittaja videolla sanoo, kaivattaisiin jotain konkreettisia todisteita esim. pohjavesialueiden pakkolunastamisista jne.

Tuo eduskunnan ensimmäinen täysistunto uudesta vesilaista sisältänee jotain konkretiaa ja aihetta huolestua. Minä ainakin huolestuin.

http://www.goodmoodtv.com/internettv/application/eduskunta/system/Eduskunta.html

Tehkää ihmeessä joku kunnollinen kooste tuosta missä on koottu noita herättäviä kommentteja noilta 11 vastuuntuntoiselta edustajalta joita uusi vesilaki jaksoi kiinnostaa.



Vastaukset

Esko Hjelt
Jyväskylä

#195 Re: Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista

2015-05-03 10:47:03

#1: Jukka Tuohimetsä - Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista 

 Hei

 

Voi hyvänen aika. Kyllä tuo asia on otettava heti vakavasti. Esim. tuo Talvivaara kaivosbisnes on täysi susi. Kyllä tuo mahdollista on, että suuri ja mahtava kansainvälinen yhtiö ostaa yksinoikeuden Suomen pohjaverivarojen käyttöön ja myy sitä sitten Suomessa asuville kovaan hintaan. Kaikki on mahdollista. Suuri raha ratkaisee monessa asiassa.

Samalla tavalla käy tulevaisuudessa Suomen makeiden pintavesien kanssa. Nämä pintavedet on mahdollista johtaa pois suuressa mittakaavassa hyvinkin nopeasti pois Suomesta. Pitää näitäkin vesiä alkaa suojella ennenkuin on liian myöhäistä. On laadittava laki, että pintavedet omistaa Suomen kansa, eikä niitä saa myydä ulkomaille.

Toinen asia on moraali, jota nykyään ei ole yhteiskunnassa. Nyt kun media on monikansallista, niin Tv-ohjelmissa näytetään kaikki ruumiin osat vapaasti. Onko siinä mitään järkeä? EI KERTAKAIKKIAAN OLE.

SIM

#1065 Re: Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista

2018-09-08 10:22:54

#1: Jukka Tuohimetsä - Ylen journalismi, pohjavesikohu ja "konkreettiset perustelut" kohista 

Hyvä jos tehdään kooste ja tehkää ihmeessä tästä asiasta kansalaisaloite, jotta saadaan se eduskunnan käsittelyyn.