Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Kommentoitu viesti

Una perra vieja
Vieras

#16 Cesar Millan on puoskari

03.06.2010 17:48

Cesar Millanin menetelmillä koirista tehdään käveleviä aikapommeja. Hän ei rakenna koiraan luottamussuhdetta, jossa koira voisi luottaa ihmiseen, vaan hän alistaa koiran usein jopa fyysistä väkivaltaa käyttäen (esim. jaksossa, jossa hän nosti koiran päätä pannalla ylöspäin, niin että koiran niska joutui kivuliaaseen asentoon). Kun vihainen koira on alistettu toivottamaksi, siitä ei suinkaan tule kilttiä, vaan syy, miksi se alunperin oli vihainen, on edelleen olemassa. Kun sitten tulee jokin vaikea tilanne, tällainen koira saattaa reagoida raivoisalla vihalla ilman mitään ennakkovaroitusta.

Cesar Millanin otteissa ei ole mitään koirapsykologiaa, ne pohjautuvat vain ja ainoastaan koiran alistamiseen kivun avulla. Cesar Millanilla ei näytä olevan myöskään mitään tietoa susien käyttäytymisestä. Mikä muuten on hänen tittelin pohja? Itseoppinut? No just joo, siltä se näyttääkin.

Toinen juttu on sitten nämä jenkkilän koiraihmiset, jotka kohtelevat koiria kuin ihmisiä, pukevat röyhelöihin jne. He voisivat oikein hyvin ostaa itselleen robottikoiria ja pukea ja hemmotella niitä ja jättää elävät olennot rauhaan.

 

Vastaukset

Bullit
Vieras

#17 Re: Cesar Millan on puoskari

2010-06-04 16:17:07

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari

Millanin menetelmähän on liikunta, kuri ja hellyys ja tässä järjestyksessä kuten millan aina korostaa. Sehän ilmenee joka jaksossa siten, että ensin koira viedään pitkälle lenkille. Kun koiran kanssa tulee ongelma, se tulee niin nopeasti, että makupaloja ei edes ehdi miettimään saatikka mitä oppia tässä tilanteessa tulisi soveltaa. Jokainen koiran omistaja toimii taatusti silloin kukin omalla tavallaan.

Muista toki myös, että aina ei henkilökemia kahdenkaan ihmisen välillä toimi. Sen jokainen kouluttaja tietää ja tuntee. Näin tässäkin ohjelmassa on käynyt. On katsojia joiden kemiaan Millan ei istu ja sen takia myös ohjelmaa vastustetaan. TV:ssä pyörii tusinoittain Koirankuiskaajaa huonompiakin ohjelmia, miksei niitä sitten vastusteta ja lähetellä adresseja?

Muiusta toki myös, että koira on laumaeläin kuten on ihminenkin. Ja, lauma tarvitsee aina johtajan. Sitähän Millan myös tuo esiin jokaisessa jaksossa. Jos laumalla on huono johtaja, silloin niitä ongelmia syntyy. Tämäkin ontoteamus, jonka Millan tuo esiin, jopa niin että ihmiset sen itse toteavat.

Mielummin niin, että ne joiden henkilökemia ei synkkaa Millanin kanssa poistuvat TV:n äärestä ohjelman ajaksi. Minä ainakin seuraan kyseistä ohjelmaa ja koirani on mitä tasapainoisin onnellinen yksilö. 

SR
Vieras

#114 Re: Cesar Millan on puoskari

2010-11-30 15:22:03

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari 

Todella rakentava kommentti. Olet varmaan asiaasi perehtynyt ja sen saralla kouluttautunut, kuten kaikki muutkin ko. ohjelman täysin puutteellisilla tiedoilla, emotionaalisista syistä lynkanneet.

Sinulla, kuten muillakin edellä mainituilla ihmisillä, joko ei ole koiria, tai omistatte "helpon" koiran, jonka kouluttamiseksi riittää pinkki flexi ja paljon naminamipaloja.

Koirankoulutuksen nyansseihin enempää paneutumatta, Koirakuiskaaja-ohjelman esimerkkikoirat ovat jo melko pitkälle kehittyneitä ongelmia (huom sana "käytöshäiriö" tarkoittaa koiran kohdalla IHMISEN puutteellista toimintaa!), eivätkä näinollen sovellu herkimmille katsojille, eikä ihmisille, joilla omakätisenä kokemuksena koirankouluttamiselle toimii ainoastaan ruokkiminen, ulkoiluttaminen, "istu"- käskyn kouluttaminen ja koiran inhimillistäminen. Toivoisin harkintaa ENNEN kun osallistutte keskusteluun.

Miten sinun mielestäsi esimerkissä käyttämäsi koiran käytös olisi saatu tasapainoiseksi?

"Kun vihainen koira on alistettu toivottamaksi, siitä ei suinkaan tule kilttiä, vaan syy, miksi se alunperin oli vihainen, on edelleen olemassa."

Mikäs se alkuperäinen syy oli? Useammassa jaksossa koiralle oli annettu isäntäperheen toimesta laumanjohtajan rooli ja vahvistettu omalla käytöksellä koiran ei-toivottua käyttäytymistä. Usein kun hallitsemaan pyrkivän koiran, jolla on vielä voimakkaat vietit, annetaan käyttäytyä hallitsevasti, se näyttäytyy "vihaisuutena". Esimerkiksi em. kaltainen koira, joka on suvereenisti ottanut omaksi paikakseen sohvan, toimii ihmisen "uhatessa" sen omaa paikkaa ja rauhaa puolustusvietin ohjauksessa. Jos ihminen perääntyy ja antaa koiran olla siinä jatkossakin, käytös vahvistuu, eli koira kokee sen olevan oikein, ja seuraavalla kerralla samassa tilanteessa koira puolustaa paikkaansa vielä voimakkaammin jne. Siksi koira yleensä on "vihainen".

"alistaa koiran usein jopa fyysistä väkivaltaa käyttäen (esim. jaksossa, jossa hän nosti koiran päätä pannalla ylöspäin, niin että koiran niska joutui kivuliaaseen asentoon)"

Koiran anatomia on erilainen kuin ihmisellä. Kivuliaan näköinen asento ei välttämättä ole kovin kivulias. Muuten en muista yhtäkään jaksoa, missä Cesar olisi tuottanut koiralle kipua. Jos hän alistaa koiran laittamalla sen maahan selälleen, suoritus näyttää "puhtaalta", eikä se ei näyttäisi tuottavan koiralle kipua.

Kuten muutkin tarkkaavaiset ovat huomioineet, ohjelmassahan ei kouluteta koiria, vaan puututaan ei-toivottuun käytökseen. Koiran kouluttaminen alkaa yleensä silloin, kun koira noin 8-viikkoisena tulee uuteen kotiinsa, ei suinkaan silloin, kun se on jo purrut omistajaansa, naapuria ja postimiestä, tai saanut porttikiellon koirapuistoon.

 

Laitetaanko kiertämään adressi myös jokaisesta TV-ohjelmasta, joka pahoittaa jonkun herkän mielen?

Elsa Pohjalainen:   

Et ole kertonut noitavainosi perimmäisistä syistä. Käytkö sotaa yksittäistä TV-ohjelmaa vastaan vain siksi että olet eri mieltä? Painaako mieltäsi jokin muu? 

Tahtoisin myös lukea Sinusta lisää. Mikä on kokemuspohjasi koirien kouluttamisessa? Entä alan koulutuksesi?

Miksi et ole aktiivisesti ottanut osaa aloittamaasi keskusteluun? Olet viimeksi kirjoittanut yhden sekavan lauseen 7.9.2010. Yllättikö omastasi eriävien mielipiteiden volyymi?


Muille keskusteluun osallistuneille kiitokset asiallisista argumenteistä, etenkin adressin vastaiset, Cesarin metodeihin tutustuneiden ja kokeneiden kouluttajien mielipiteet ovat tarpeen monelle adressin allekirjoittaneelle.



mili
Vieras

#160 Re: Cesar Millan on puoskari

2011-01-15 19:46:24

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari 

Aika lempeitä näyttävät menetelmät olevan... ihmiset näköjään haluavat paapoa koiria ja lapsia niin että niistä tulee ongelmakäyttäytyjiä. On todella hienoa että joku osaa asettua koiran asemaan ja ohjelmassahan nähdään tulokset jotka ovat todella uskomattomat.