KPAMK:n Ylivieskan yksikköä EI SAA lopettaa

Kommentoitu viesti


Vieras

#49 Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

13.10.2011 10:08

#28: entinen KPAMKn opiskelija - ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan 

 

Haluaisin kuulla perustelusi, miksi olisi järkevämpää lopettaa jotkut aloitusryhmät sen sijaan, että kaikkia - etenkin eniten lisähakuihin turvautuvia - ryhmiä supistettaisiin? Sen verran tätä adressia pitäisi korjata, että Ylivieskan yksikköä ei olla lopettamassa. Todennäköisempää on, että aloitusryhmien kokoa supistetaan, ja jos joku lopetusuhan alle joutuu, se on Pietarsaari. Kannattaa nykyisen opiskelijan huomioida ennen allekirjoitusta myös se, että tämä ei koske nykyistä opiskelijaa, vaan ainoastaan parin vuoden päästä aloittavia ryhmiä. Mikäli oman alasi opiskelijoita vähennetään, vähenevät myös työnhakijat, mikä parantaa omia työnsaantimahdollisuuksia. Toinen tärkeä seikka on se, että Suomessa koulutusta ei enää arvosteta. Kaikilla on mahdollisuus lähteä, ja aloituspaikkojen runsaus takaa sen, että lähes kuka tahansa vähänkään yrittävä pääsee korkeamman asteen koulutuspaikalle. Jos korkeakoulupaikkoja vähennetään, on myös loogista odottaa, että koulutuksen arvostus nousee. Ylivieskan yksikkö on todella hyvä, arvostan sitä. Oma mielipiteeni on, että pienempi yksikkö toimii paremmin opiskelijan kannalta. Toivon, että toiminta jatkuu, mutta kannattaa pohtia asiaa pidemmällä ajalla kuin vain muutaman hassun vuoden päähän.

Vastaukset

Puolesta

#51 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

2011-10-13 11:47:59

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Kyllä nykyiset opiskelijat ovat yhtä oikeutettuja lausumaan mielipiteensä tässä asiassa kuin kuka tahansa henkilö!!!!


Vieras

#53 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

2011-10-13 15:12:48

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Käytännössä ministeriö esittää Ylivieskan yksikön sulkemista. Palautteessa todetaan mm. " Keski-Pohjanmaan
ammattikorkeakoulun toiminta nykyisessä monipisteisessä toimintarakenteessa ei koulutustarjontaan
ja määrärahoihin tehtävien leikkausten myötä ole opetus- ja kulttuuriministeriön näkemyksen mukaan mahdollista. Toiminta tulisi keskittää Kokkolaan." ja "Erityisesti Pietarsaaren ja Ylivieskan yksiköiden vetovoima on heikko." sekä "Ammattikorkeakoulun tulee vakavasti harkita, onko sillä voimavarojen pienentyessä mahdollisuuksia jatkaa toimintaansa
kolmella kampuksella."

entinen KPAMKn opiskelija

#58 Re: Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

2011-10-13 23:21:03

#49: - Re: ei henkilkohtaista Ylivieskaa kohtaan

Se, että jos aloitusryhmiä supistetaan niin kustannukset / opiskelija kasvavat koska kiinteät kulut pysyvät kuitenkin samana. Eli mielipiteeni perustuu siis ihan vain siihen.

Mutta itse olisin valmis näin kärjistetysti lopettamaan vaikka mitä. Mutta ihan vinkkinä teille Ylivieskan yksikön puolustajille, että miettikään nyt oikeasti kaikki vaihtoehdot. Kuten tuossa aiemmin hyvin tuli yksi vaihtoehto, jossa tekniika jäisi ja muut alat lähtisi. Nyt on viimeinen mahdollisuus tehdä päätöksiä ja mikäli haluatte pelastaa yksikön, niin kaikkien pitää vetää yhtä ja kaikkea ei voi saada. Eli jostain pitää luopua, kuten kaikkien ammattikorkeakoulujen koko Suomessa. Jopa Helsingistä paikat vähenee (toki vähän mutta kuitenkin).

Seuraava on henkilökohtainen mielipiteeni, mutta parasta mitä Ylivieskan yksikölle olisi voinut / voi tapahtua on, että yksikönjohtaja eroaisi. Edelleen oma henkilökohtainen mielipiteeni, mutta mielestäni hän on aina sanonut mitä on olettanut kohderyhmän haluavan kuulla. Lisäksi, mielestäni hän ei ole koskaan joustanut missään asiassa ja tästä syystä moni hyvä muutos on mielestäni jäänyt tapahtumatta.

Uusi Insinööriliitto (ent. Insinööriliitto) on jo monen vuoden ajan vaatinut aloitusryhmien pienentämistä, ja ihan siitä syystä kuten mainitsit. Eli jos insinöörejä olisi vähemmän ja jäsenistöllä olisi paremmat mahdollisuudet työllistyä ja tästä johtuva mahdollinen koulutuksen arvostuksen nouseminen koska koulutukseen on vaikeampi päästä. Ihan luonnollista AY-liikkeltä, koska heidän tulee ajaa jäsenistönsä etua, ei tulevan jäsenistönsä.

Olen kuitenkin kanssasi eri mieltä siitä, että koulutusta ei enää Suomessa arvosteta. Koulutusta arvostetaan edelleen. Suurin ongelma on, että palkkaavasta tasosta on edelleen suurin osa tiedekorkeakoulujen puolelta valmistuneita ja he eivät näin kärjistetysti arvosta ammattikorkeakoulun myöntämiä tukintoja. Tietenkin he arvostat omaa koulutustaan tiedekorkeakouluissa enemmän kuin muiden koulutusta. Tämäkin on luonnollista, koska kuten Uusi Insinööriliitto he ajavat tietysti omaa etuaan. Tyhmäähän se olisi jos näin ei olisi. Aika korjaa tämänkin, koska ammattikorkeakouluista valmistuneita nousee tulevina vuosina päättäviin asemiin.