IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Pauli Pajunen
Vieras

#4 Valtiovalta vastuuseen.

01.07.2010 19:16

Tekisimmekö yhteiskyselyn eduskuntaan, kysymällä

aiotko istua seuraavan kauden eduskunnassa.

Kerro meille kantasi turvetuotantoon.

 

Vastaukset

Vieras
Vieras

#5 Re: Valtiovalta vastuuseen.

2010-07-01 22:19:23

#4: Pauli Pajunen - Valtiovalta vastuuseen.

Sekä yksityishenkilöiden, että luonnonsuojelujärjestöjen on syytä aktivoitua kansanedustajien suuntaan, kaikkien luontoa / ympäristöä vahingoittavien toimintojen suhteen. Etenkin ainutlaatuisen suoluontomme eliölajisto on metsäojitusten ja turvetuotannon vuoksi joutunut todella ahtaalle.

Täytyy huomioida sekin, että pohjoisten soiden lajiston säilymisestä Suomella on globaali erityisvastuu jolla ei päätöstenteossa kuitenkaan näytä olevan juuri mitään painoarvoa. Esimerkkinä vaikkapa Etelä- ja Keski-Suomen riekot jotka häviävät kuivatetuilta soilta kokonaan. Suojelluillakin soilla riekkokannat joutuvat eristyksiin, pitkien välimatkojen päähän toisistaan mikä estää eri populaatioiden välisen geenivaihdon. Seurauksena on geeniperimän rappeutuminen sukusiitoksen vuoksi ja sen myötä lajin paikalliskantojen sukupuutto.

Mutta kysymykseesi takaisin. Yksityishenkilönä kaikille kansanedustajille lähettämääni vetoomukseen (soidensuojelun puolesta) sain vastauksen tasan 30 edustajalta. Vastaukset vaihtelivat kahdesta sanasta jopa pitkiinkin litanioihin. Yllättävästi muutamilla edustajilla tuntui olevan aiheeseen jopa asiantuntemustakin, mutta eipä "pari pääskyä kesää tee", kun suurin osa on tietämättömiä kuin..., no en sano mitkä.

Perussuomalaisten ja Rkp:n edustajista ei kukaan vaivautunut kiireiltään vastaamaan.

Kaikesta huolimatta soiden, vesistöjen ja ilman sekä ihmisten oikeuksien puolustajien pitäisi "keskustelemattomassa" Suomessa painostaa entistä enemmän kansanedustajia sekä kunnallispoliitikkoja järkevämpiin päätöksiin. Meiltä avoin keskustelukulttuuri vielä(kin) puuttuu ja siihen jokaisella kansalaisella on itsellään avaimet. Siis käyttäkää oikeuksianne vaatia  -   oikeutta.

yksi vanha akka

#1165 Turveasiaa

2012-04-23 09:38:54

#4: Pauli Pajunen - Valtiovalta vastuuseen.

Eikö yli puolta Suomea lämmitetä turpeella? Suomen olosuhteet vaativat lämmitystä; mistä lämpöä, jos turvtuotanto lopetetaan?

Järvet rehevöityvät vaikkei turvesoita ole lähimaillakaan.