Adressi Petteri Orpon erottamiseksi sisäministerinvirasta

Kommentoitu viesti

Roope Massinen

#370

12.05.2016 11:50

Kun "Realisti" huomasi hävinneensä keskustelun, ja häneltä loppuivat asialliset argumentit, hän siirtyi asiattomuuksiin. Jokainen ymmärtää, mitä maahanmuuttoviraston sivuilla lukee. Esim.:

"Tutkimatta jättäminen

Kansainvälistä suojelua koskeva hakemuksesi voidaan jättää tutkimatta Suomessa seuraavissa tapauksissa:

Olet saapunut turvallisesta maasta, jossa olisit voinut saada turvapaikan tai toissijaista suojelua

tai muuten riittävää suojelua ja jonne sinulla on riittävästi siteitä ja jonne sinut voidaan palauttaa (turvallinen kolmas maa).

10 turvallisen maan läpi "pakenevat"eivät ole oikeíta pakolaisia. Heidän asiansa olisi pitänyt selvittää rajalla tai sen välittömässä läheisyydessä ja ohjata poispäin Suomesta. Heitä ei olisi missään nimessä pitänyt päästää suoraan asutuskeskuksiin. On yleisesti tiedetty asia, että turvapaikanhakijoiden joukossa mm. Suomeen on tullut vähintään satoja terrorismiin kytköksissä olevia henkilöitä.

Selvitysten mukaan jopa 70 % turvapaikkaa hakevista tulee rajalle ilman minkäänlaisia henkilöllisyyden todistavia dokumentteja. Pelkästään se jo yhtenä asiana kertoo, että suurimmalla osalla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Nuo "turvapaikanhakijat" ainoastaan käyttävät suomalaisia hyväkseen Orpon avulla.

Tilanne Torniossa on sama kuin viime syksynä: ”Poliisitarkastaja Jukka Hertell sanoo, että suurin osa turvapaikanhakijoista tulee Suomeen Torniosta. Hertell arvioi syyksi sen, että Tornion rajalla ei ole rajatarkastuksia.” Jokainen voi vaikka itse käydä toteamassa tilanteen tai kysyä tutuiltaan, jotka asuvat tai liikkuvat sillä suunnalla.

On meillä onnettomat sisäministeri ja pääministeri, kun eivät tiedä omien vastuualueidensa asioista, eivätkä suostu tekemään mitään kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Sen sijaan he päästävät maahan kymmeniä tuhansia sotakuntoisia vieraan kulttuurin ja uskonnon edustajia. Tästä huolimatta he keskittyvät poliisiasemien vähentämiseen.

28.1.2016: "Sisäministeriö on viimeistelemässä suunnitelmaansa poliisin toimipisteiden vähentämisestä. Jopa 16 poliisiasemaa saatetaan sulkea. Poliisihallituksen esittämät lakkautukset vähentäisivät kustannuksia YHDELLÄ miljoonalla eurolla." vuosittain. www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821029111_uu.shtml

19.11.2015; "Hallitus on antanut eduskunnalle täydentävän talousarvioesityksen vuodelle 2016. Hallitus esittää turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta aiheutuviin menoihin (HUOM!) 452 miljoonaa euroa." Google: "Hallitus esittää maahanmuuttoon 452 miljoonaa"

Vastaukset

Realisti

#371 Re:

2016-05-12 18:52:20

#370: Roope Massinen -  

 Kun "Roope Massinen" jää kiinni väärän tiedon levittämisestä ja häneltä loppuvat perustellut argumentit, alkaa hän väittää "voittaneensa keskustelun". Pari asiaa tiedoksesi: 1) keskustelu ei ole kilpailu, eikä niitä väittelyiden tavoin voiteta tai hävitä, ja 2) en suinkaan ole tätä väittelyä hävinnyt. Olen meistä kahdesta ainoa, joka perustaa argumenttinsa todellisiin faktoihin, eikä virheelliseen tietoon.

Mihin perustat väitteesi, että on yleisesti tiedetty asia, että Suomeen on tullut vähintään satoja terrorismiin kytköksissä olevia henkilöitä turvapaikanhakijoiksi? Mikään viranomainen ei ole tällaista lausunut ja miksi lausuisikaan, koska moista ei ole havaittu. Onko sinulla paremmat tiedot turvapaikahakijoiden terrorismitaustoista kuin poliisilla tai Maahanmuuttovirastolla, jotka hoitavat hakijoiden taustojen tutkinnan? Kertoisitko lähteesi tähän "tietoon" eli missä kerrotaan vähintään 200 (ilmaisusi: satoja) turvapaikanhakijan omaavan terrorismikytköksiä? Homma-forum ei ole validi lähde.

Sinun mielestäsi se, että maassa ei ole viranomaista, joka voisi myöntää Suomessa kelpaavan passin, jo sinällään kertoo, ettei sieltä kotoisin olevalla ihmisellä ole "puhtaita jauhoja pussissaan". Esim. Somaliassa ei ole ollut vuoden 1991 jälkeen sellaista hallintoa, jonka myöntämän passin Suomi olisi hyväksynyt. Argumenttisi yksi toisensa jälkeen antavat sen kuvan, ettei sinulla ole kovinkaan vahvaa kuvaa esim. turvapaikanhakijoiden lähtömaiden todellisesta tilanteesta.

Siteeraat edelleen Hertelliä viime syyskuulta. Vaikka otit päiväyksen pois, ei se tee lausunnosta yhtään uudempaa. Googlaapa seuraava: "järjestelykeskus tauolla". Ensimmäinen hakutulos on YLEn uutinen maaliskuulta, jossa kerrotaan järjestelykeskuksen toiminnan tilapäisestä lopettamisesta, koska hakijoita ei Tornion kautta juurikaan tullut. Jutussa Lapin poliisilaitoksen rikoskomisario Janne Koskela kertoo, että pohjoisen kautta tuli tuohon aikaan "yksittäisiä hakijoita". Syytätkö häntäkin valehtelusta, kuten samansisältöisen lausunnon antanutta Orpoa? Tilanne ei todellakaan ole sama kuin viime syksynä, niin Torniossa kuin muuallakaan. Enimmillään viime syksynä rekisteröitiin lähes 4000 turvapaikkahakemusta yhdessä viikossa! Nyt alkuvuonna 18 ensimmäisen viikon aikana on rekisteröity n. 2600 hakemusta. Viikkokohtainen keskiarvo keväältä on siis n. 150 hakemusta viikossa eli n. 4 prosenttia viime syksyn vilkkaimmasta viikosta. Venäjän rajan yli suuntautuneen virran tyrehdyttyä vauhti on hidastunut entisestään. Viikolla 18 koko maassa rekisteröitiin yhteensä 55 hakemusta eli 1,3 % viime syksyn vilkkaimmasta viikosta. Nykyisellä vauhdilla kestäisi siis n. 16,5 kuukautta, jotta maahan tulisi yhtä paljon hakijoita kuin viime syksyn vilkkaimman viikon seitsemän päivän aikana. Silti sinulla on pokkaa väittää, että tilanne on sama kuin syksyllä. Ihmetellä täytyy.

Ilmaisusi ovat täysin käsittämättömiä. Eivät Orpo ja Sipilä ole "päästäneet" maahan ketään. Maahamme on tullut turvapaikanhakijoiksi ihmisiä, joiden maahan pääsyn estäminen rajalla olisi vaatinut voimassaolevan Suomen lainsäädännön, EU-lainsäädännön ja kansainvälisten sopimusten rikkomista. Olisiko Orpon pitänyt kehottaa esim. poliisia tai Rajavartiolaitosta rikkomaan lakia? Sekään ei tosin olisi auttanut, koska virkamiehet toimivat virkavastuulla eivätkä saa rikkoa lakia, vaikka siihen kehottaisi presidentti. Sinun on vain ikävä kyllä hyväksyttävä se, että laillisia keinoja estää turvapaikanhakijoiden pääsy maahan, jos he ovat päässeet Suomen rajalle asti, ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Olen täysin samaa mieltä poliisiasemien lakkautussuunnitelmien mielekkyydestä. Saavutettavat säästöt ovat aivan liian pienet kansalaisten turvallisuuden heikkenemiseen nähden. Orpo kommentoi 20.3. valtion kehyspäätösten mukaisia suunnitelmia poliisien määrän vähentämisestä toteamalla, ettei poliisien määrän vähentämiselle ole perusteita. Hän haluaisi pitää poliisien määrän ennallaan. Löydät varmaan googlaamalla tämänkin uutisen: "poliisien määrän raju vähentäminen liikaa".