Adressi Petteri Orpon erottamiseksi sisäministerinvirasta

Kommentoitu viesti

Roope Massinen

#374

12.05.2016 21:01

Kylläpä tämä "realisti" nyt käyttää kovasti aikaa yrittäessään muuttaa mustan valkoiseksi. Valtiot ja niiden päättäjät voivat vaikuttaa hyvin paljon siihen, kuinka paljon ne ottavat turvapaikanhakijoita, ja kuinka houkuttevekaksi turvapaikan hakeminen ko. maasta tehdään. Siinä Orpo ja Sipilä ovat tehneet korvaamattoman suuren karhunpalveluksen Suomelle ja Suomen kansalaisille. Esimerkki Unkarista:

MTV.fi Uutiset 28.1.2016: "Nyt yhä useampi maa sulkee rajojaan ja kaksi vuosikymmentä voimassa olleesta vapaan liikkuvuuden Schengen -sopimuksesta on kohta jäljellä kaunis muisto vain. Budapestissa toimivan Unkarin Helsinki-komitean juristin Julia Ivanin mukaan Unkarin pakolaispolitiikka on käytännössä loppu. Unkarissa ei ole enää turvapaikanhakijoita kuin muutama, ja hekin  odottavat palautusta Serbiaan vankiloissa. Voin sanoa, että Unkarista on tällä hetkellä mahdotonta saada turvapaikkaa.

Yle Uutiset 24.3.2016: "Puolan pääministeri Beata Szydlo ilmoitti, että Puola ei aio ottaa vastaan sovittua 7 000 turvapaikanhakijaa. Syynä on Brysselin terrori-isku. "Brysselin tapahtumien jälkeen ei ole mahdollista, että voisimme ottaa vastaan yhtäkään siirtolaista."Meidän on ennen kaikkea pakko turvata omien kansalaistemme turvallisuus. Tuhannet siirtolaiset saapuvat ainoastaan parantaakseen omaa elämäntasoaan."

Yle Uutiset 28.4.2016: "Itävalta hyväksyi uuden tiukan turvapaikkalain. Turvapaikanhakijoita saatetaan jatkossa käännyttää suoraan rajalta. Lisäksi oleskelulupien kestoa rajataan ja perheenyhdistämisen ehtoja kiristetään. Rajanylityspaikalle Italian rajalle suunnitellaan aitaa.

Ilta-Sanomat 20.8.2015: "BBC: Slovakia ei ota vastaan muslimipakolaisia – vain kristityt hyväksytään. Maan sisäministeriön mukaan Slovakia aikoo hyväksyä maahan vain kristittyjä, kun se ottaa vastaan 200 syyrialaispakolaista osana EU-sopimusta. Slovakia perustelee päätöstä sillä, etteivät muslimit tuntisi oloaan kotoisaksi maassa muun muassa siksi, että Slovakiassa ei ole moskeijoita."

Edellä lukevista esimerkeistä nähdään, että valtiot voivat itse päättää pitkälle siitä, miten ne hoitavat turvapaikanhakijoihin liittyvät asiat. Mutta mitä tekevät Orpo ja Sipilä? Kieltäytyvät jääräpäisesti lisäämästä rajavalvontaa. Viime vuoden elintasopakolaisten massainvaasio tulee toistumaan myös tänä vuonna. Viime vuonna se alkoi heinäkuussa, jonka jälkeen muutamassa kuukaudessa tuli kymmeniä tuhansia valepakolaisia.

Vastaukset

Realisti

#376 Re:

2016-05-14 16:58:56

#374: Roope Massinen -  

Kylläpä Roope käyttää paljon aikaa yrittäessään väittää, että rajatarkastusten aloittaminen Ruotsin vastaisella rajalla vähentäisi turvapaikkahakemusten määrää. Koeta nyt käsittää, että sillä ei olisi käytännössä mitään vaikutusta asiaan! Kuten on jo moneen kertaan todettu, ei Rajavartiolaitos voi käännyttää suoraan rajalta henkilöitä, jotka ilmoittavat hakevansa turvapaikkaa. Näin ei tee myöskään yksikään muukaan EU-maa, vaikka yrität itsepintaisesti muuta väittää. Itävalta ei ole käännyttänyt hakijoita rajalta, eivät myöskään muut mainitsemasi maat.

Et nähtävästi ole lainkaan tietoinen Välimeren alueen nykyisestä tilanteesta. Tilanne on sielläkin täysin erilainen kuin viime vuonna. Viime keväänä trendi oli voimakkaasti kasvava Turkista Kreikkaan tulijoiden osalta. Nyt se on päinvastoin voimakkaasti vähenevä. Katsopa tilastoja UNHCR:n Välimeren operaation sivuilta. On täysin selvää, ettei viime kesän ja syksyn kaltainen tilanne tule toistumaan.

On varsin outoa, että käytät termiä "elintasopakolainen" ihmisistä, jotka pakenevat kotimaissaan käytävää sisällisotaa. Eikö sinulle ole vielä käynyt selville, että esim. Irakissa ja Syyriassa on meneillään verinen sisällisota?

Et muuten "muistanut" vastata kysymykseeni, että syytätkö rikoskomisario Janne Koskelaakin valehtelusta, kun hän antoi samansisältöisen lausunnon länsirajan tilanteesta kuin Orpo? Onko mielestäsi niin, että sama asia poliisin lausumana on totta, mutta Orpon lausumana valetta?